В живота рано или късно достигаме до критични точки, които

...
В живота рано или късно достигаме до критични точки, които
Коментари Харесай

Хората със силна психика и техните отличителни черти

В живота рано или късно доближаваме до сериозни точки, които подлагат на тестване устойчивостта на нашата душeвност.

Обтегнати връзки с другар или сътрудник, недоразумение на работното място или фамилни проблеми, без значение от типа на предизвикването, в случай че желаете да продължите напред, би трябвало да бъдете мощни и да предприемете решителни дейности, с цел да преодолеете тези сложни житейски тествания.

Звучи елементарно, въпреки всичко всички желаеме положителни другари, добра работа и положителни взаимоотношения с нашето семейство. Истината е, че нещата са малко по-сложни.

Не е елементарно да бъдеш душевен мощен, изключително в случай че имаш възприятието, че си затънал на едно място и че няма кой да ти помогне. За да разчупите създалата се обстановка, от вас се изисква несъмнено равнище на храброст и непримиримост, присъща единствено за хората с доста мощна душeвност.

Там, където другите виждат непробиваеми бариери, душевен устойчивите хора виждат провокации, които би трябвало да бъдат преодолени.

Добрата вест е, че всеки може да усъвършенства психическата си мощ с построяването и развиването на избрани привички. Всъщност, всички отличителни белези на душевен мощните хора са тактики, които може да започнете да употребявате още през днешния ден.

Те ​​са прочувствено интелигентни

Емоционалната просветеност е крайъгълният камък на психическата мощ. Не можете да сте душевен мощни в случай че не сте способни да разбирате и толерирате мощни негативни страсти и да знаете по какъв начин да ги употребявате за нещо продуктивно. Моментите, които тестват вашата ментална мощ, в последна сметка тестват и вашата прочувствена просветеност (EQ).

Те са уверени

Психически мощни хора имат вяра в концепцията, че метода ни на мислене оказва голямо въздействие върху нашата дарба да реализираме триумфи. Неотдавнашно изследване в Университета в Мелбърн сподели, че уверените хора печелят по-високи заплати и получават покачване по-бързо, в сравнение с другите.

Истинската убеденост, за разлика от илюзорната, която хората употребяват с цел да прикрият своите комплекси, може да бъде разпозната от надалеч. Психически мощните хора имат преимущество против неуверените и непостоянните, тъй като тяхната убеденост въодушевява останалите и ги кара да имат вяра, че може да реализират даже невъзможното.

Те знаят по кое време да кажат „ не “

Когато е време да се каже „ не “, душевен мощните хора заобикалят изречения от рода на: „ Не мисля, че мога “ или „ Не съм сигурен “. Те споделят „ не “ с убеденост, тъй като знаят, че когато отхвърлят нов ангажимент, те поемат отговорност за към този момент признатите задължения и си дават нужното време, с цел да ги изпълнят сполучливо.

Те знаят по какъв начин да се оправят с сложните хора

Психически мощните хора управляват взаимоотношенията си с токсични персони, държейки страстите си под непоколебим контрол. Когато им се постанова да се изправят против токсични хора, те подхождат към обстановката колкото се може по-рационално.

Те разпознават страстите си и не позволяват усеща като яд и неспокойствие да налеят спомагателен масло в огъня и да стигнат до по-тежък спор. Хората със мощна душeвност се слагат на мястото на другия човек, с цел да намерят обща пресечна точка, която да им помогне да разрешат казуса посред им.

Те одобряват смяната

Психически мощните хора са гъвкави и адаптивни. Те знаят, че страхът от смяна може да бъде парализиращ и, че той съставлява сериозна опасност за техния триумф и благополучие. Те внимават за измененията, които се крият зад ъгъла и постоянно имат подготвен проект за деяние, в тази ситуация че тези промени станат действителност. Само когато приемете смяната, можете да откриете положителните и страни.

Те одобряват неуспехите

Хората със мощна душeвност одобряват неуспеха, тъй като знаят, че пътят към триумфа се построява върху опити и неточности. Никой в никакъв случай не е имал същински триумф, без преди този момент да се е провалил.

Най-големите достижения нормално идват в моментите, когато сте изправени пред невъзможност и отчаяние. Чувството на неодобрение ви принуждава да мислите по друг метод, да погледнете отвън границите на общоприетото и да намерите решението, което преди сте пропущали.

Те не живеят в предишното

Психически мощните хора знаят, че прочувственото ни положение зависи от нещата, върху които фокусираме вниманието си. Когато се концентрирате главно върху проблемите, вие създавате и поддържате отрицателни страсти и стрес, които въздействат зле на вашето показване.

От друга страна, когато се концентрирайте върху дейностите, които могат да ви трансфорат в по-добър човек и чиновник, вие изграждате един по-позитивен и оптимистичен светоглед, които усъвършенства вашата работливост. Психически мощните хора се разграничават от грешките си, само че не ги не помнят.

Те не се съпоставят с другите

Психически мощните хора не слагат оценки на другите хора, тъй като знаят, че всеки има какво да предложи и, че не е нужно да тъпчат останалите, с цел да се усещат добре. Когато се сравнявате с някои различен, вие самите си поставяте ограничавания. Вместо да губите време и сила в завистливи съпоставения, може да бъдете признателни за това, което сте постигнали досега.

Те отделят задоволително време за сън

Когато спите, вашият мозък отстранява токсичните протеини, които се създават от нервната интензивност, до момента в който човек е безсънен. За страдание, мозъкът ви може да ги в профил съответно единствено до момента в който спите, тъй че, когато не получавате задоволително сън, токсичните протеини остават в мозъчните кафези и пречат на способността ви разсъждавате разумно. Психически мощните хора знаят, че качественият сън би трябвало да бъде приоритет.

Не се уморяват да са положителни

Ако следите по-продължително новините от света ще забележите, че те съставляват един безконечен цикъл от война, принуждение, стопански рецесии, естествени бедствия и екологични произшествия. Не след дълго, ще започнете да вярвате, че светът се е насочил към неминуем апокалипсис и, че вие не може да извършите нищо, с цел да го предотвратите. Кой знае, може би е по този начин.

Психически мощните хора обаче не страдат от сходни терзания, тъй като не обръщат изключително внимание на неща, които са отвън техен надзор. Вместо да пробват да стартират гражданска война в границите на един ден, те концентрират силата си върху две неща, които зависят единствено и само от тях самите, а точно тяхното внимание и старания

Травис Брадбъри, създател на бестселъра „ Emotional Intelligence 2.0 “и съосновател на TalentSmart, за Entrepreneur.com

източник

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР