В изявлението си в центъра за обществено образование Чавушоглу каза

...
В изявлението си в центъра за обществено образование Чавушоглу каза
Коментари Харесай

ВМРО: Кой стои зад „външната намеса“ в закона за вероизповеданията?

В изказването си в центъра за публично обучение Чавушоглу сподели още, че Анкара „ денонощно работи за ползите на турските общности в чужбина и това е един от целите на външната политика на страната “.

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, питаме кой и за какво се меси в делата на вероизповеданията в България. Кой, за какво и какви ползи гони, с цел да опрощава задължения и да отваря малки врати за непознато финансиране на вероизповеданията в България? Кой, по какъв начин и по какви канали оказва напън и въздействие върху политическите партии и политическите процеси в България?

Г-н Чавушоглу, довършете си изречението и назовете имена и партии. Не се крийте зад местоимения и незнайни, хвърлени в пространството. Най–накрая разкрийте своите проводници на ислямизацията, радикализацията и на протурската политика.

То не, че те към този момент не са ясни. Движение за права и свободи лобираха за закона, а ДОСТ желаеха конституционна промяна, с цел да има турско малцинство. А господин Ердоган неотдавна внесе географски ремонти в картата на Европа като разшири своите турски „ сърдечни територии “. Въпросът е има ли български партии и политици, които вземат участие в „ дослука “ и поемат за осъществяване задания от Анкара или просто Чавушоглу се пробва да впечатли гласоподавателите.

Ние, Патриотите, сме във властта не с цел да сме неми очевидци на сходни заигравания. Малка разтуха е, че спряхме скандалното опрощаване задълженията на Главното мюфтийство. Искаме гаранции, че българската политика е предпазена от външни вмешателства.

Ето за какво ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, ще желаяме чуване на външния министър Екатерина Захариева в българския парламент, с цел да изясним: имало ли е какъвто и да било дипломатически опит за интервенция във вътрешните каузи на страната ни по линия Анкара-София по тематиката Закон за вероизповеданията; поемал ли е представител на българското държавно управление задължения за промени в законодателството, облагодетелстващи турската външна политика. Ако не е имало публични анотации, то тогава Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация питаме следното – това, което Чавушоглу споделя подправена вест ли е, или е повдигане на завесата на задкулисието, което тече по оста Ердоган – Движение за права и свободи – ДОСТ?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР