В изцяло реновирани операционни зали вече работят специалистите от Клиниката

...
В изцяло реновирани операционни зали вече работят специалистите от Клиниката
Коментари Харесай

Гастроентеролозите на ВМА работят в топ операционни зали

В напълно реновирани операционни зали към този момент работят експертите от Клиниката по гастроентерология на Военномедицинска академия (ВМА), оповестиха от болничното заведение. Лабораторията по интервенционална гастроентерология и хепатология е построена и оборудвана според най-съвременните международни стандарти и е неповторима по рода си в България. 

Лабораторията разполага с три операционни зали:

- Зала за ендоскопска ретроградна холангио-панкреато графия – диагностични и лечебни процедури на хепатобилиарната област

- Зала за горна ендоскопия и инвазивни процедури под ултразвуков надзор – диагностични и лечебни процедури на горен гастроинтестинален тракт и инвазивни диагностични и лечебни процедури в хепатологията

- Зала за долна ендоскопия – диагностични процедури на долния гастроинтестинален тракт

Те са оборудвани с последно потомство ендоскопска инсталация, както и с най-модерните апарати за ултразвукова и рентгенова диагностика. А в композиция с международнопризнатия екип от експерти, които работят в клиниката, я вършат желано място за лекуване на пациенти от цялата страна.

Около 6 000 на година са операциите, които правим. Ние покриваме безусловно целия размер от действия – няма нещо в актуалната, съвременна гастроентерология, което да не се прави при нас, акцентира проф. Крум Кацаров, началник на Клиниката по гастроентерология.

Клиниката е една от най-хубавите освен в България, само че и на европейско равнище. Голямото самопризнание са редица Международни ендоскопски учебни заведения, извършени под егидата на Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия с присъединяване на европейския ендоскопски хайлайф.

Повече от четвърт век в клиниката се ползва ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография - методика, одобрена в международен мащаб като златен стандарт при лекуване на холедохолитиазата (мигрирали конкременти в основния чернодробен канал при пациенти с жлъчно-каменна болест и новообразувани конкременти в чернодробния канал при пациенти с отхвърлен злобен мехур).

Модернизацията е в унисон с цялостната идея на управлението на ВМА за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни способи за диагностика и лекуване, показват от пресцентъра на болничното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР