В Източна Украйна, след падането на Северодонецк, укаинските сили продължават

...
В Източна Украйна, след падането на Северодонецк, укаинските сили продължават
Коментари Харесай

Как изглежда Лисичанск - екип на френската обществена телевизия влезе в града

В Източна Украйна, след рухването на Северодонецк, укаинските сили не престават борбата за Лисичанск, която ще реши ориста на цялата област. Екип на френската социална телевизия съумя да влезе в града.

Това е последния огромен град в Луганска област, който не е паднал в съветски ръце. Лисичанск е и следващият порутен украински град.

Улиците са част от бойното поле.

Войник: Ситуацията е сложна, само че ние държим позициите си.

Гледката на към този момент окупирания Северодонецк, градът близнак на Лисичанск, припомня на украинските бойци, че имат виновна задача. Битката е изключително сложна - дни след изтеглянето на украинските сили от Северодонецк.

Войник: Трябват ни артилерия, танкове, авиация. И ще успеем, имаме хора. Имаме хора само че... Ще ги победим. Жалко е, че загубихме хора.

Единственият път за града минава през рафинерия, която е под непрекъснат обстрел. Артилеристите имат ново американско оръдие с обхват 40 км.

Не е ясно какъв брой цивилни са останали в града. Губернаторът на региона ги прикани да се изтеглят. В Северодонецк, който също е порутен, са останали към осем хиляди поданици, споделя кметът.

Хуманитарната обстановка е тежка, мъчно е снабдяването с храна. Условията за живот са тежки, тъй като в този момент не е допустимо да се възвърне инфраструктурата, сподели Олександър Стрюк, кмет на Северодонецк.

От началото на войната към една трета от украинците бяха принудени да изоставен домовете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР