В изключителен развой на събитията боксьорът от тежка категория Джарел

...
В изключителен развой на събитията боксьорът от тежка категория Джарел
Коментари Харесай

Назобеният Джарел Милър остава без наказание?

В извънреден процес на събитията боксьорът от тежка категория Джарел Милър може да избегне глоба макар обстоятелството, че се провали на 3 допинг теста, което докара до пропадането на неговия дуел със суперзвездата в дивизията Антъни Джошуа.

По всичко проличава, че 30-годишният американец ще се възползва от странна „ вратичка” в правилника, която ще му помогне да се размине с закрепен интервал отвън спорта поради редицата прегрешения, които самичък призна. Миналата седмица Голямото бебе записа невиждан хеттрик, откакто бяха разкрити резултатите на три негови допинг теста, които разкриха съществуването на неразрешени субстанции като GW1516, HGH и ЕPO.

В резултат Атлетическата комисия на Ню Йорк отхвърли да издаде лиценз на Милър за дуела против Ей Джей, което оставя британеца без конкурент все още. Неговият промоутър Еди Хърн разкри, че в действителност боксовият лиценз на Милър на територията на Ню Йорк е изминал. Това значи, че в този момент комисията не разполага с юрисдикцията да му наложи наказване. От лагера на Голямото бебе ще се възползват от обстоятелството, че в американският бокс се управлява по обособен метод във всеки щат и липсва централизирана организация, както е да вземем за пример във Англия.

Освен в случай че не излезе, че роденият в Ню Йорк Милър има лиценз за дуели в различен щат (или държава), той ще се измъкне без глоба за своите провинения.

„ Ситуацията е, че той няма лиценз пред щата Ню Йорк, тъй като неговият е изминал. Затова и те не могат да го накажат”, изясни Хърн. „ Към момента оттова само могат да му откажат подновяването на лиценза. Така че той може да отиде пред всяка друга комисия да кандидатства за лиценз. Не мисля, че ще получи подобен.”

При нормалните условия, в случай че войник бъде осъден от някоя от щатските комисии, пред която има лиценз, останалите ще застанат зад това решение. В случая на Милър обаче наказване не е наложено, което дава късмет на боксьора да кандидатства пред останалите, до момента в който една не му позволи да се боксира още веднъж.

Възможно е боксовите организации, които бяха обвързани с мача Джошуа-Милър – WBA, IBF и WBO – да забранят на Милър да се бие за техните трофеи или пък да го извадят от ранглистите си за избран интервал от време. Това обаче няма нищо общо с тотална възбрана Голямото бебе да се боксира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР