В Италия проливните дъждове причиниха тежки наводнения. Петима души загинаха

...
В Италия проливните дъждове причиниха тежки наводнения. Петима души загинаха
Коментари Харесай

Наводнения в Италия, петима души загинаха

В Италия проливните дъждове предизвикаха тежки наводнения. Петима души починаха в Тоскана.

В провинция Прато, покрай Флоренция, пътищата бяха наводнени, а голям брой коли бяха отнесени от потоци тиня. Най-малко петима души са починали, а доста други са ранени или към момента са в неопределеност.

След като река Бизенцио излезе от крайбрежията си, в няколко общини настъпиха наводнения. Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират по какъв начин доста коли на улица в село Кампи Бизенцио са били пометени от водните маси. Пожарната работа е била извикана за повече от 1000 случая.

Части от автомагистрала А11 трябваше да бъдат затворени, а обилни проблеми имаше и с железопътния трафик. През нощта гражданската защита беше в непрекъсната подготвеност за деяние. Регионът Венето в североизточна Италия също беше обиден от бурите.

Както оповестява италианският ежедневник „ Ла Република “, пикът на събитията в някои райони занапред следва.

" Това е потрес, желае ми се да рева ", съобщи кметът на Прато, откакто огледа вредите през нощта.

Ситуацията в Рим също е напрегната.

Крайбрежието е наранено от мощно неспокойствие. Очаква се пикът с талази до 3,5 метра да бъде доближат едвам на сутринта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР