В Италия климатичната ситуация се усложни не само заради горещините,

...
В Италия климатичната ситуация се усложни не само заради горещините,
Коментари Харесай

Горещини, бури и пожари измъчват Италия

В Италия климатичната обстановка се усложни освен поради горещините, само че и поради мощни стихии и пожари. Жертвите досега са три. Заради жегите, в 16 града през днешния ден е разгласен червен код, измежду които Рим, Катания, Палермо и Флоренция.

Мощните краткотрайни дъждовни стихии съпроводени от градушки и мощни ветрове сътвориха огромни проблеми в областите Ломбардия, Венето, Фриули- Венеция Джулия и Емилия-Романя – изкоренени дървета с нанесени материални вреди от всевъзможен темперамент.

В Ломбардия на разнообразни места починаха две дами, върху които са паднали дървета. Третата жертва е също жена, умряла в покрайнините на Палермо, защото извиканата кола за спешна помощ е била възпрепятствана от пожари.

Поради тази причина е затворено летището на основния град на остров Сицилия. Пожари има и в централната област Молизе.

Големи усложнения имаха летищата на Милано, където през миналият ден на няколкото пъти се развихриха мощни гръмотевични стихии и бяха анулирани редици полети. На пасажери се наложи да отидат чак до летището на Венеция с цел да употребяват други компании за своите дестинации. Заради бурите в неговия район е блокиран железопътния превоз.

Температури над 40 градуса през днешния ден ще има в цяла Южна Италия, а най-горещият град ще е Катания с 45 градуса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР