В Италия евроскептиците спечелиха европейските избори . Крайнодясната партия Лига

...
В Италия евроскептиците спечелиха европейските избори . Крайнодясната партия Лига
Коментари Харесай

Крайнодясната Лига“ получи най-много гласове на евровота в Италия

В Италия евроскептиците завоюваха европейските избори. Крайнодясната партия " Лига " на вицепремиера Матео Салвини получи най-вече гласове. Коалиционният им сътрудник " Пет звезди ", обаче, се оказаха трети. Втори са социалистите.

 © БГНЕС
На европейските избори преди 5 години съуправляващата партия Лига получи малко над 6%. Сега поддръжката за нея е към 33 %.
Матео Салвини, вицепремиер и водач на " Лига ": Резултатите от вота удостоверяват упованията ни. Но в този момент не е време за празненства, а за дейности. Милиони европейци ни демонстрираха, че имаме задача - да насочим дебата за Европа в вярната посока.  Ще има ли обединяване на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия Екологичен потенциал? Ще има ли обединяване на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия Екологичен потенциал?
Евроскептичната партия "Лига " на вицепремиера Матео Салвини печели изборите в Италия, демонстрират екзит половете. Изненадващо, втора е лявоцентристката "...

Европейският избор, обаче, се оказа проваляне за съдружния сътрудник на Лига. Движение " Пет звезди " получи към 17% от гласовете. Само преди година, на парламентарните избори те имаха поддръжката на 32 на 100 от гласоподаватели. Резултат, който сигурно ще промени салдото в държавното управление, считат анализатори.

Втората партия, получила най-вече гласове е опозиционната лявоцентриска Демократическа партия. Тя има към 22%.

Освен вота, другата тематика, която се разисква през днешния ден в Италия, е предлагането на автомобилния консорциум „ Фиат-Крайслер “ да се слее с „ Рено “. От френската компания дадоха отговор, че одобряват да прегледат офертата. Ако сливането се случи, това ще бъде третият в света авто колос.
 Евроскептиците се чака да завоюват изборите в Италия Евроскептиците се чака да завоюват изборите в Италия
Повече от 46 милиона италианци гласоподават на евроизборите, определяни като тест за известността на евро-скептичните и националистически сили освен в...
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР