Крайнодесните във Франция печелят първото място в надпреварата за европарламент

...
Крайнодесните във Франция печелят първото място в надпреварата за европарламент
Коментари Харесай

Победа за партията на Марин льо Пен на евроизборите във Франция

Крайнодесните във Франция печелят първото място в конкуренцията за европарламент с 23.31 %.Лидерът на Националния общ брой Марин льо Пен изиска президентът Макрон да разпусне Народното събрание.

Мнозинството от гласувалите французи избра партията на Марин льо Пен. Още преди евровота лидерката на извънредно десните разгласи, че това ще бъда избори за или срещу Макрон. Сга тя изиска разформироване на Националното заседание.
Марин льо Пен, лидер на партия „ Национален общ брой “: Президентът би трябвало да си извлече изводите откакто трансформира тези избори в референдум за или срещу неговата политика и даже неговата персона. Той няма различен избор с изключение на да разпусне Националното заседание.  © БГНЕС  Три са изненадите след евровота във Франция Три са изненадите след евровота във Франция
52% е изборната интензивност във Франция, което е изненада там. Крайнодясната националистическа партия на Марин Льо Пен завоюва изборите. Три са изне...

Водачът на листата на Националния общ брой, 23 годишният Жордан Бардела, насочи взор в бъдещето. Формацията е в договаряния с Найдъл Фараж, който не може да сформира група в праламента, само че е известно, че спечелилият в Италия Матео Салвини желае коалиция на сходни партии.
Жордан Бардела, лидер на листата на партия " Национален общ брой ": Възходът на нашите съдружници в Европа и възникването на нови сили на целия континент открива пътя към сформиране на мощна група в Европейския парламент.  Ще има ли обединяване на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия Екологичен потенциал? Ще има ли обединяване на евроскептичните сили от Италия и Франция в новия Екологичен потенциал?
Евроскептичната партия "Лига " на вицепремиера Матео Салвини печели изборите в Италия, демонстрират екзит половете. Изненадващо, втора е лявоцентристката "...

Крайната десница изпревари с 0,9% партията на президента Макрон. Двете партии ще имат идентичен брой депутати преди Брекзит. От Елисейския замък изключиха смяна на политика.
Едуар Филип, министър председател на Франция:: Никога няма да застана в лагера на безразличните и не желая да публикация за банални резултатите на крайната десница, която избори след избори се вкоренява във френския политически пейзаж и е станала една от огромните политически сили.
Избирателанта интензивност във Франция е била 50,12%. Това е с осем пункта повече от тази на предходните избори през 2014 година
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР