Варненските баскетболисти не успяха да окажат съпротива на своя съперник.Спартак

...
Варненските баскетболисти не успяха да окажат съпротива на своя съперник.Спартак
Коментари Харесай

Баскетболният Черно море Тича се срина в Плевен

Варненските баскетболисти не съумяха да окажат опозиция на своя противник.

Спартак Плевен откри повече от изрично сметката си с победа в плейофите на Sesame НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев не остави очаквания на Черно море Тича след 116:83 (29:14, 24:21,36:24, 27:24) в първа четвъртфинална среща, изиграна зала  “Балканстрой ”, написа bgbasket.com. 

Спартаклии рядко допускаха съмнения в хода на мача против състава, воден от Георги Давидов. Освен това плевенският отбор разстреля “моряците ” с 20 срещу само 7 тройки.

На линия за варненския тим още веднъж бяха Аверил Угба и Морис Крийк. Двубоят стартира с 30 минути забавяне, защото имаше проблем с часовника за 24 секунди. Не липсваше и напрежение, изключително през втората част, когато Талиб Занна от редиците на “синьо-белите ” потърси разпра с един от реферите - Калоян Костов след отсъден фаул в нахлуване, като бе удържан от своите съотборници, само че след това нигериецът беше изпъден на бърза ръка след две механически нарушавания. 

По този метод спартаклии дръпнаха в първия кръг с 1:0 победи. Серията се мести във Варна, където на 1 май (сряда) ще се изиграе вторият мач, а Черно море ще се нуждае от наложителен триумф. 

Присъствието на Талиб Занна, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, както и по-доброто лице в отбранителен проект, дадоха опция на домакините да се снабдят с двуцифрена разлика още в откриващите минути. Гостите рядко намираха сили да отвърнат на удара, макар проблясъците на Аверил Угба и Морис Крийк. Точната пукотевица зад дъгата на спартаклии продължи да работи безотказно и по този метод си издействаха 15 точки в края на встъпителния интервал.

“Моряците ” не се предадоха толкоз елементарно и сложиха мощно начало на идната десетка посредством бързите офанзиви, приключени от Къртис Джоунс и Мартин Коцев, с цел да върнат чувството на конспирация. Ъгба също стана част от подема им, само че Брайънт Томас и Стоянов се погрижиха “синьо-белите ” да се отдръпват в съблекалнята при 53:35.

На старта на третата част отборът от Плевен още веднъж заложи на две от непокътнатите си марки - бързата игра и стрелбата от далечна отдалеченост, което се оказа печеливша формула, защото си върна изцяло спокойствието със съдействието на Родни Първис, Джулиън Люис и Томас. Варненският тим още веднъж изпадна в нокдаун и очакванията му за отговарящ отговор напълно се изпариха, като по този метод домакините си извоюваха 40-точков задатък след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт обстановката на паркета не се промени и това бе всичко.

Брайънт Томас поведе колоната на реализаторите за Спартак с 23 точки, а Аверил Угба отсрами Черно море с 22 точки и 8 битки. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР