Лидерът на френската крайнодясна партия Национален сбор“, която печели евроизборите

...
Лидерът на френската крайнодясна партия Национален сбор“, която печели евроизборите
Коментари Харесай

Льо Пен поиска разпускане на парламента във Франция

Лидерът на френската крайнодясна партия „ Национален общ брой “, която печели евроизборите във Франция, Марин Льо Пен прикани за разформироване на Националното заседание. „ Президентът няма различен избор, с изключение на да разпусне Националното заседание “, сподели тя в ефира на телевизия BFM след разгласяването на предварителните резултати от изборите за Европейски парламент.


„ Гласът за „ Национален общ брой “ е глас за Франция и за нацията. След като резултатите от изборите дезавуираха властта довечера, президентът би трябвало да си направи съответните заключения “, акцентира Льо Пен. Тя счита, че днешният избор е посочил равнището на доверие на французите в настоящата власт.

По-рано Жордан Бардела, който е лидер на евролистата на „ Национален общ брой “, дефинира резултатите от гласуването като „ наказване за ръководещите “ и „ урок по невзискателност за президента на Френската Република “. Освен това, той назова днешният състав на Националното заседание не отговарящ на действителното предпочитание на жителите. В Народното събрание болшинство има президентската партия „ Република, напред “.

Социологическата организация Elabe разгласи предварителните резултати от вота на евроизборите. При изборна интензивност от 52%, „ Национален общ брой “ печели 24,2%, а на второ място е „ Република, напред “ с 22,4%.
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР