В истинско зрелище се превърна дербито от 4-та дивизия в

...
В истинско зрелище се превърна дербито от 4-та дивизия в
Коментари Харесай

36 000 зрители, бой и кръв на мач от 4-та лига в Румъния

В същинско представление се трансформира дербито от 4-та дивизия в Румъния сред тимовете на КСА Стяуа и Академия Рапид (Букурещ). Дербито се игра на националния стадион в римънската столица и бе следено от повече от 36 000 фенове.

Двубоят не мина и без произшествия. Феновете на двата отбора си спретнаха крепко меле, в което мнозина пострадаха съществено. Стигна се даже до потреблението на сълзотворен газ, с цел да бъдат укротени пристрастеностите.

След края на мача, който бе извоюван от Академия Рапид с 3:1, стана ясно, че причина за багра и случаите е било знаме, на което е била изписана абревиатурата FCSB. Както е известно с това название сега в румънския хайлайф се подвизава отборът на Джиджи Бекали, който до преди няколко години се споделяше Стяуа Букурещ.

Новосформираният преди известно време КСА Стяуа, който стартира от най-долните дивизии на Румъния, употребява логото и цветовете на именития Стяуа Букурещ и претендира за негов правоприемник. В същото време отборът на Академия пък е правоприемник на трикратния локален първенец Рапид Букурещ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР