В истински футболен празник се превърна мачът между Барселона и

...
В истински футболен празник се превърна мачът между Барселона и
Коментари Харесай

Головото шоу на Барселона и Манчестър Юнайтед счупи рекорд по посещаемост

В същински футболен празник се трансформира мачът сред Барселона и Манчестър Юнайтед от Лига Европа. Двата европейски гранда се срещнаха в първи плейоф от шампионата, който се игра на стадион „ Камп Ноу “.

Двубоят приключи без победител, само че с четири попадения – 2:2.

Очаквано голям интерес имаше към конфликта, който прилича да е и даже и край в Шампионската лига. Точно 90 255 почитатели заеха местата по трибуните на арената в каталунската столица и по този начин бе усъвършенстван върха по посещаемост в шампионата с близо 10 000 души.

Предишното достижение бе записано преди 6 години ( 23 февруари 2017 година ), когато на стадион „ Уембли “ в Лондон Тотнъм одобри белгийския Гент. Тогава посетителите бяха 80 465.

Футболната среща сред Барселона и Манчестър Юнайтед стартира и с минута безмълвие в памет на жертвите на земетресението в Турция и Сирия.

Головото шоу в Испания бе напълно през второто полувреме, когато паднаха всички попадения.

Снимка: EPA/БГНЕС

Преди почивката Роберт Левандовски, Педри и Жорди Алба имаха положения за домакините, до момента в който вратарят на каталунците Тер Стеген вещо се намеси на двата пъти и предотврати голове на Вегхорст и Маркъс Рашфорд.

Барселона поведе 5 минути след подновяването на срещата . Алонсо засече топката с глава след центриране от корнер за 1:0.

Снимка: EPA/БГНЕС

Последва обаче поврат за гостите. Само три минути по-късно Маркъс Рашфорд изравни след страхотна извеждаща асистенция на Фред. Няколко минути по-късно Рашфорд бе в основата на второто попадение. В 59-ата минута той проби и центрира, топката бе отклонена от Бруно Фернандеш с пета, а Жул Кунде от Барса я прати в личната си мрежа.

Снимка: EPA/БГНЕС

В 76-ата минута Рафиня опитва центриране към Левандовски в наказателното поле, само че нападателят не съумя да играе с топката и тя влезе в далечния ъгъл на безпомощния Де Хеа – 2:2.

В 85-ата минута домакините имаха искания за дузпа, откакто топката срещна ръката на Фред, само че съдията и ВАР решиха, че дистанцията е био прекомерно близко и обстановката не бе преразгледана.

Снимка: EPA/БГНЕС

При последвалото центриране от директен свободен удар пък Каземиро за малко да си означи гол, откакто отклони топката в страничния дирек на вратата си, а след това Де Хеа избави шут на резервата Ансу Фати.

След срещата от щаба на Манчестър Юнайтед имаха искания към съдийството. Мениджърът на „ алените дяволи “ Ерик загар Хаг изрази мнение, че Жул Кунде е трябвало да бъде изпъден.

Снимка: EPA/БГНЕС

„ Главният арбитър повлия съществено на мача, имаше явен фаул против Рашфорд. Беше червен картон, тъй като той бе един на един против вратаря. Това повлиява доста освен на тази среща, а и на този кръг. Един съдия не може да допусне такава неточност. Рашфорд е в страхотна форма, само че целият тим се оправи отлично. Страхотно отборно показване, имахме доста многообразие и благоприятни условия. Трябваше да спечелим срещата, в случай че дуелът е сходен на „ Олд Трафорд “, мога да си показва, че всеки би желал да го види! “, съобщи Тен Хаг.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР