В Испания започна частично премахване на ограниченията за блокиране, въведени

...
В Испания започна частично премахване на ограниченията за блокиране, въведени
Коментари Харесай

300 хил. души се връщат на работа в една от най-тежко засегнатите страни в Европа

В Испания стартира отчасти унищожаване на рестриктивните мерки за блокиране, въведени поради ковид. Наред с това, на работа се връщат към 300 хиляди души в района към Мадрид, написа CNN.

Страната навлиза във втория си месец на блокиране и някои ограничавания бяха облекчени, което разреши на тези, които не могат да работят от домовете, като тези в строителната и индустриалната промишленост, да се върнат на работа.

Въпреки това магазините, питейните заведения и заведенията за хранене и други предприятия, които се считат за " несъществени ", към този момент остават затворени.
 Испания желае да вкара гражданска заплата
Испания готви категоричен базов приход на жителите си поради ковид

Дългосрочната цел на държавното управление е мярката да не бъде краткотрайна, а непрекъсната

Испания е една от най-тежко засегнатите от пандемията на ковид, като до момента повече от 169 000 доказани случая - най-високите в Европа и на второ място след Съединени американски щати, сочат данни от университета Джонс Хопкинс.

Премиерът Педро Санчес обаче предизвести, че връщането на страната към естествения живот ще бъде " прогресивно ", наблягайки, че възобновяването на естествената активност ще се прави поетапно и ще бъде съпроводено от ограничения за хигиена и прецизно наблюдаване за нови случаи и попречване на по-нататъшно заразяване. " Не можем даже да знаем към каква нормалност се връщаме ", сподели той предходната седмица.
 Испания регистрира най-големия месечен скок на безработицата в историята си
Испания регистрира най-големия месечен скок на безработицата в историята си

Коронавирусът е " унищожил " 834 000 работни места в страната

През уикенда държавното управление разгласи, че полицията стартира да раздава 10 милиона защитни маски на метростанции и други транспортни центрове.

" Безотговорно и неразумно "

Все отново облекчаването на рестриктивните мерки провокира безпокойствие в някои квартали.

Испанският трудов съюз изрази опасения по отношение на сигурността на завръщащите се на работа. Съюзът, който има 940 000 членове, прикани работодателите да носят отговорност за даването на персонални защитни средства за своите чиновници.

Миналата седмица в изследване, оповестено в здравно списание The Lancet, се споделя, че блокирането в целия свят не би трябвало да бъде изцяло отстранено, до момента в който не се откри ваксина против заболяването.

Изследването, основано на епидемията от Китай, употребява математическо моделиране, с цел да покаже по какъв начин преждевременното унищожаване на сходни ограничения може да докара до бърза втора вълна на заразяване.

Испания е една от няколкото европейски страни, които внимателно се приготвят за разпределяне на рестриктивните мерки.

Австрия съобщи, че последователно ще стартира да отваря още веднъж магазините след Великден, а в Германия група икономисти, адвокати и медицински специалисти предлагат последователно разпределяне на ограниченията, което ще разреши на избрани промишлености и служащи да възобновят активността си, до момента в който се подхващат стъпки за попречване на наново заразяване.

Междувременно Дания ще отвори още веднъж детски градини и учебни заведения тази седмица, в случай че случаите с ковид останат на сегашните равнища, а децата в Норвегия ще се върнат в детската градина след седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР