В Испания в неделя за втори път тази година ще

...
В Испания в неделя за втори път тази година ще
Коментари Харесай

Четвърти избори за четири години, Испания гласува днес

В Испания в неделя за повторно тази година ще има парламентарни избори. Те са четвъртите за последните 4 година на фона на съмнение на гласоподавателите и на напрежение в Каталуния, което ускорява крайната десница, предават международните организации. Който и да завоюва вота, ще бъде изправен пред трудността да преодолее все по-фрагментираната и поляризирана политика, с цел да си обезпечи парламентарно болшинство, което да поддържа бъдещо държавно управление.

Според социологическите изследвания победител ще е лидерът на настоящето социалистическо държавно управление Педро Санчес, който завоюва и предходните избори в края на април, само че не съумя да се контракти даже с радикалната левица " Подемос " за оставането си на власт, предава Българска телеграфна агенция.

През последните дни той се опита да изкуши нерешилите и центристки гласоподаватели, като разгласи, че ще концентрира идващия си мандат върху стопански проблеми и ще втвърди позицията си по отношение на каталунските сепаратисти. Тези старания идват на фона на възходяща поддръжка за главната съпротива – консервативната Народна партия, както и за крайнодясната партия „ Вокс “ след огромните митинги в Каталуния предишния месец, когато 9 водачи на сепаратистите бяха наказани на затвор за опита за разединение на богатата провинция от Испания преди 2 година

Според последните анкети трета политическа мощ в новия парламент в Мадрид – след социалистите и консерваторите, ще бъде точно крайната десница. На четвърто място се подрежда лявата „ Унидас Подемос “, само че даже с нейна поддръжка Санчес надали ще има болшинство от 176 депутати в 350-местната долна камара.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР