В Испания от 25 октомври хората над 70-годишна възраст ще

...
В Испания от 25 октомври хората над 70-годишна възраст ще
Коментари Харесай

Испания започва едновременно да ваксинира с трета доза срещу Covid-19 и срещу грип

В Испания от 25 октомври хората над 70-годишна възраст ще стартират да получават третата доза от ваксина против Covid-19 и ваксина против грип по едно и също време. Решението за това бе взето от Комисията по публично здраве и цели да улесни възрастните хора.

Според здравните управляващи едновременното използване на двете разнообразни ваксини е изцяло безвредно, само че рекомендацията е да се слага на разнообразни рамена. Миналата есен нямаше зараза от грип, само че тази се чака да има, защото пандемията от ковид е към този момент овладяна и най-вероятно грипните болести ще се върнат.

След 70-годишните ще бъдат имунизирани и хората над 65 години, при условия, че от втората им доза от антиковид ваксина са минали 6 месеца. Според президента на Испанското сдружение по имунология (SEI) Маркос Лопес Хойос „ имунизацията против Covid и имунизацията против грип се пробват да реализират характерен имунен отговор, само че те могат да задействат и естествения имунен отговор, който е за всички типове инфекции ", по тази причина предлага на възрастните и уязвими хора да не се двоумят, а да се имунизират по едно и също време и с двете ваксини. 78% от испанското население към този момент е изцяло имунизирано против Covid, а заболеваемостта падна до 41 случая на 100 000 поданици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР