В Иран чакат Европа да реши бъдещето на ядрената сделка

...
В Иран чакат Европа да реши бъдещето на ядрената сделка
Коментари Харесай

Иран чака, дали Европа ще реши ядрената сделка, или ще се повлияе от Тръмп

В Иран чакат Европа да реши бъдещето на нуклеарната договорка със международните сили, заяви иранската държавна телевизия в събота, като остават дни за ултиматума на Техеран, оповестява " Ройтерс ".

Иранският делегат, на среща на останалите подписали нуклеарното съглашение от 2015 година съобщи в петък, че европейските страни са предложили прекомерно малко в последния миг , с цел да убедят Техеран да се отдръпна от проектите си да наруши рестриктивните мерки, наложени от договорката.

На 8 май, Иран спря да съблюдава някои задължения в нуклеарната договорка, с лед като Съединени американски щати едностранно се отдръпнаха от съглашението през 2018 година и още веднъж постановиха наказания . Техеран съобщи, че ще прекрати по-нататъшните отговорности по договорката след 60 дни .

" Топката е в европейския съд. Дали Париж, Лондон и Берлин още веднъж ще изтърван шанса под въздействието на Тръмп, или ще употребяват оставащата опция да изпълнят обещанията си и да изпълнят уговорките си по (ядрената сделка) ", сподели иранската държавна телевизия.
 Европейски Съюз и Иран с контракт за съдействие, заобикалят американските наказания
Европейски Съюз и Иран с контракт за съдействие, заобикалят американските наказания

Съединени американски щати отсякоха, че Европа има избор: ще прави бизнес със Съединени американски щати или с Иран

Иран неведнъж подлага на критика закъсненията на европейските страни , създаващи механизъм за търговия, който има за цел да заобиколи икономическите наказания в Съединени американски щати. Вчера, Англия, Франция и Германия обявиха, че комерсиалният канал INSTEX най-сетне е подготвен и е настоящ .

Междувременно Съединени американски щати разположиха стелт F-22 в Катар , на фона на напрежението, откакто Иран смъкна американски дрон.

" Тези самолети (F-22 Raptors) са ситуирани за първи път в Катар, с цел да защитят американските сили и ползи ", оповестяват американските военновъздушни сили на своя районен уеб страница.
 Техеран се озъби на Тръмп: Кратка война с Иран е заблуда
Техеран се озъби на Тръмп: Кратка война с Иран е заблуда

Заплахите на Тръмп за " изтриване " на Иран били равносилни на закани с " геноцид "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР