В интервю за Асошиейтед прес той заяви, че войната с

...
В интервю за Асошиейтед прес той заяви, че войната с
Коментари Харесай

Зеленски: Войната между Израел и Хамас заплашва да засенчи конфли...

В изявление за Асошиейтед прес той съобщи, че войната с Русия е в нов стадий, както и че чака зимата да усложни бойните дейности.

По думите му, измененията в украинската мобилизационна система за фронта са наложителни.

 

" Всеки в Украйна осъзнава, че измененията в тази област са наложителни. Това не е просто въпрос на брой, на това кой може да бъде мобилизиран. Това е въпрос на времева рамка за всеки, който в в този момент е в армията, поради демобилизация и за тези, които ще се причислят към армията. Става въпрос и за изискванията ", съобщи Зеленски. 

 

Междувременно излезе информация, че контролът над Мариинка, град в Източна Украйна, съвсем изцяло опустошен от над едногодишни боеве, остава неразбираем. Според публични известия Русия е постигнала известни триумфи в региона, съобщи Ройтерс.

 

Според множеството разкази Мариинка, която е раположена югозападно от намиращия се в съветски ръце регионален град Донецк, съставлява нереален град. На този декор всекидневно постъпват известия, че украинските сили отбраняват разнообразни негови квартали.

Някога 10 000-ен град, в този момент жителите му са го напуснали.

 

Във вечерната си сводка украинският общоприет щаб съобщи, че съветските сили са постигнали триумф в опитите си да настъпят към селата към Мариинка, само че не сподели нищо за придвижване на войски вътре в града.

 

Руското министерство на защитата не загатна нищо за обитаемото място в известията си.

 

Неофициалният съветски блогър Рибар разяснява фотография, популяризирана в обществените мрежи, на която съветските сили издигат националния байрак в югозападните покрайнини на града. Украинските сили, добави той, не престават да управляват останалите квартали.

" Но в случай че сведенията за придвижане на съветските войски на юг са правилни, отстъплението на съперника е въпрос, чието излизане на дневен ред от ден на ден се доближава ", уточни Рибар.

 

Украински профили в обществените мрежи също означават съветско придвижване, само че цитират бойци, които отхвърлят войските на Москва да управляват целия град.

 

" Руснаците превзимат Мариинка от март 2022 година ", се споделя в една от изявленията на блога DeepState. " Мариинка е в отломки от повече от година. "

 

Съсредоточили се върху Източна Украйна, съветските сили от средата на октомври нападат град Авдеевка, на 40 км северно от Мариинка. Киев споделя, че силите му управляват Авдеевка, макар че там не е останала нито една цяла постройка.

 

Украинският боен представител Володимир Фитьо, говорейки пред националната телевизия, не загатна нищо за Мариинка и Авдеевка, само че сподели, че съветските сили подхващат набези в доста сектори от 1000-километровата фронтова линия.

 

По думите му силите на Киев са отблъснали офанзиви край Купянск, североизточен регион, високомерен от Русия при нахлуването ѝ през февруари 2022 година, само че отвоюван от украинските войски преди година.

 

Миналата година армията на Киев си върна обширни територии в хода на нахлуване на североизток, само че стартирана този юни контраатака на изток и юг реализира единствено дребни, поетапни триумфи.

 

Президентът Володимир Зеленски признава, че напредъкът е муден, само че отхвърля всевъзможни схващания, че войната върви към патова обстановка, отбелязва Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР