В инфекциозното отделение на МБАЛ Д-р Киро Попов Карлово липсва

...
В инфекциозното отделение на МБАЛ Д-р Киро Попов Карлово липсва
Коментари Харесай

Няма кой да лекува коронавирус в карловската болница |

В инфекциозното поделение на МБАЛ " Д-р Киро Попов " Карлово липсва личен състав, болните се обслужват от единствения инфекционист доктор Анета Милушева, а старшата сестра се готви да напусне. 29 са пациентите с коронавирусна зараза в отделението, а измежду тях са и анестезиологът на болничното заведение и заместник-кметът Стойо Карагенски, заяви БНР.

Заради сериозната обстановка регионалният шеф и ръководител на спешния щаб Дани Каназирева поиска шефът на болничното заведение доктор Христо Пелев да бъде отхвърлен от управителния пост.

Според д-р Милушева проблемите в болничното заведение в Карлово не са от през вчерашния ден, не са кадрови, а липса на мениджмънт и връзка сред шефа доктор Пелев и личния състав. Управителят на болничното заведение изясни, че лекари има, само че те не желаят да работят единствено в Коронавирус отделението.

" Нямаме човешки запас, който да обгрижва и да лекува подобен брой пациенти ", сподели доктор Милушева и уточни, че е подала заявление на 2-ри ноември за преназначаване от шеф на ординатор, което е и предупреждение, в случай че не бъде изпълнено - ще напусне болничното заведение. Тя изясни, че има заповед за откриване на още 31 кревати към съществуващите 10 кревати на инфекциозното поделение, плюс 6 интензивни.

" Имаме разкрити 6 интензивни кревати за лекуване, които на процедура ги няма. За мен е голям стрес и отговорност, когато някой болен се утежни и би трябвало да бъде изместен на такова интензивно легло, да бъде изместен в Пловдив, само че с цел да бъде извозен с кола за спешна помощ там, би трябвало да има уговорено съответно легло в съответна болница. Това е голям залог с човешки живот, аз съм в невъзможност ", показа тя и уточни, че към този момент интензивните кревати в пловдивските лечебни заведения са заети.

Председателят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров съобщи, че има тежък проблем с фрагментите в болничното заведение:

" Трябва да се обединят напъните на всички лекари в болничното заведение, с цел да може да се реши казусът с дефицита на фрагменти. На срещата с регионалния шеф Дани Каназирева стигнахме до решението тежките случаи да бъдат извозвани в лечебни заведения в Пловдив ".

Той акцентира, че следва общинското управление да излезе с решение за поисканата оставка на доктор Христо Пелев от регионалния шеф:

" Това решение би трябвало да бъде добре премислено, тъй като в този миг всеки един кадър в здравната система ни е нужен. Да не се случи по този начин, че да създадем по-голям проблем в болничното заведение ".

Тодоров уточни, че чакат в болничното заведение да бъдат изпратени двама студенти по медицина в 6 курс - стажанти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР