В Индия днес започна двудневна общонационална стачка по призива на

...
В Индия днес започна двудневна общонационална стачка по призива на
Коментари Харесай

Национална стачка в Индия, очаква се да участват 200 млн. души

В Индия през днешния ден стартира двудневна общонационална стачка по апела на няколко огромни синдикални асоциации. Амарджит Каур, общоприет секретар на Общоиндийския конгрес на профсъюзите, съобщи пред кореспонденти, че се чака в акцията да се включат към 200 милиона души.

" Очакваме по време на стачката на 28 и 29 март над 200 милиона служащи да вземат участие в всеобщата готовност в цялата страна, с цел да стачкуват против политиките на държавното управление ", цитира думите му осведомителната организация Press Trust of India.

Стачката може да засегне пощенските услуги, публичния превоз, телекомуникациите, енергетиката, петролната и металургичната индустрия. Синдикатите на банковите чиновници също обявиха, че ще поддържат стачката.

Исканията на синдикатите включват отвод от приватизация на редица държавни предприятия, увеличение на заплатите, " заслужено систематизиране " на приходите, равни права за работещите по контракт и редица други.
Профсъюзите приканват жителите да се отнасят с схващане към рестриктивните мерки, провокирани от стачката, и показват, че в понеделник и вторник може да има разстройства в превоза и услугите на банкоматите в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР