В името на вярата си човечеството е сторило много. Доказват

...
В името на вярата си човечеството е сторило много. Доказват
Коментари Харесай

Най-големи и внушителни религиозни храмове в света

В името на вярата си човечеството е сторило доста. Доказват го и най-внушителните и прелестни религиозни храмове в света, за които ще ви разкажем малко повече в идващите редове:

Ангкор Ват, Камбоджа

Храмът е най-голямата религиозна постройка в света. Ангкор Ват е издигнат от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II при започване на XII век, като държавен храм и предстоящ пантеон на монарха. Той посвещава храма на господ Вишну. Описват го като по-величествен от наследството в Гърция или Рим, останал в днешна Камбоджа, с цел да припомня за варварството, което е осъществено по отношение на него.

 v Thinkstock

Храм Карнак, Египет

Този храм е измежду най-атрактивните и мистериозни места в света. Там се намира най-големият музей под намерено небе, където са събирани храмове и светилища, отдадени на древноегипетски божества. За античните египтяни Карнак е бил най-свещеното място на Земята.

 v Thinkstock

Боробудур, Индонезия

Това е най-големият будистки храм в света. Той е зарязан сред XII и XIV век – поради разпространението на исляма или поради мощно вулканично изригване съгласно разнообразни догатки. Храмът е още веднъж преоткрит при започване на XIX век под пластове вулканична пепел и буйна растителност. На другите равнища на храма има общо 504 фигури на Буда и 2672 каменни релефа с религиозни сюжети, които описват доста на отдадения в будизма клиент.

 v Thinkstock

Акшардам, Индия

Огромните му размери са причина да бъде включен в Книгата на Гинес за най-големия хиндуистки храм на планетата. Той показва хилядолетия от индуски обичаи и просвета. Архитектът построил този храм е употребявал антични техники от предишното за дизайна на неясно алените пясъчни камъни, на които има издълбани 20 000 божества, светци и митични създания.

 v Thinkstock

Свети Сава, Сърбия

Посветена на сръбския княз и светец Сава, тази черква е най-голямата православна черква в света. Мястото на църквата се счита за свещено, защото там са били изгорени останките на светеца от османците през 1595 година

 v Thinkstock

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР