В християнската религия на Възкресение Христово - Великден се чества

...
В християнската религия на Възкресение Христово - Великден се чества
Коментари Харесай

Кулинарна обиколка на великденските ястия по света

В християнската вяра на Възкресение Христово - Великден се празнува възкръсването на Иисус Христос. Подготовката за честването му стартира в седмицата преди Великден, наричана Страстна седмица. Празнува се 6 дни.

Това е най-старият християнски празник. Празнува се от 2-ри век при християните по целия свят, описват от Gotvach.bg .

Честването на Разпъването и Възкресението на Иисус Христос не на всички места е едно и също, когато приказваме за кулинарни оферти. Навсякъде по света е друго, всеки има своите кулинарни обичаи за Великден, само че през тези дни християните от всички страни наложително стартират подготовката за светлите празници.

У нас, в България, обичайно Великден се отбелязва със зелена салата, тя символизира и идването на пролетта, сварените шарени яйца и обредните хлябове - козунаци, както и печено агнешко бутче.

Но дано забележим какво хапват по света за Великден в галерията ни ТУК

Независимо от това кой по какъв начин по света подготвя обичайно ястията си, Великден остава един от най-светлите християнски празници, символизиращ възкръсването на природата за нов живот, успеха на пролетта над зимата.

 ф Pixabay

В обичаите и в обредите се преплитат и езичеството, и християнството, което дефинира колоритността на всеки един Великден по света.

Към галерията

 великден 2019 Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР