В Хонконг, градът с един от най-красивите силуети, планът и

...
В Хонконг, градът с един от най-красивите силуети, планът и
Коментари Харесай

Вижте защо китайците оставят дупка във фасадата на небостъргачите

В Хонконг, градът с един от най-красивите силуети, проектът и проектирането на една постройка се дефинират както от архитекти и инженери, по този начин и от експерти по фън шуй. Тази антична китайска философия на позициониране на обекти и здания в естетика с природата за реализиране на богатство е надълбоко вкоренена в културата на мегаполиса, написа Profit.bg. Всичко – от ориентацията на постройката, формата й, разположението на входовете до позицията на мебелите – се счита, че въздейства върху просперитета на бизнеса или на притежателите. Заради тези разбирания експерти по фън шуй съветват съвсем всеки нов проект за домове, та даже и големи архитектурни и инженерни планове, строени в тази островна страна. Ето за какво образците за фън шуй са съвсем на всички места в Хонконг.
Науката за фън шуй е потушена в континенталната част на Китай по време на Културната гражданска война през 1960 година, само че прави трагично възобновление през последните години, изключително на юг. Дори и предвид на новите технологии, съгласно които фън шуй е по-скоро поверие, през днешния ден доста корпорации заделят част от годишния си бюджет за фън шуй съвещания.
Някои от предложенията на фън шуй специалистите са обикновени – като да вземем за пример къде да се нарежда бюрото на основния изпълнителен шеф или слагане на монети под килима. Други могат да бъдат по-сериозни – като разрушение и реорганизация на разнообразни елементи от постройката. Когато известната централа на HSBC с два бронзови лъвове пред нея е издигната в средата на 1980 година, ескалаторите са позиционирани съгласно желанието на архитектите. Днес обаче те са преместени, с цел да се защищити постройката от зли духове.
Кулата на Банката на Китай, въпреки това, изцяло подценява положителните фън шуй практики и през днешния ден се смята за нещастна постройка, която стои празна през по-голямата част от годината. Кулата на Банката на Китай, Cheung Kong Center и и постройката на HSBS Смята се също, че кулата, с нейните доста остри ръбове, изпраща отрицателна сила към близките обекти. Собственикът на център, който се намира против един от ръбовете на постройката, банкрутира и би трябвало да продаде парцела. Правителственият дом, който също се намира против един от ъглите й, също се сблъсква със сериозен дял от неприятности. За да предотвратят сходни несгоди, от HSBC слагат две наподобяващи на оръдия структури, които са ориентирани към постройката на Банката на Китай.
Смята се, че те я пазят от страховитата негативна сила, като я отклоняват назад към нейния източник. Много хора считат, че растежът на Хонконг през последните години се дължи на положително обмисляне по фън шуй. Неговото географско местонахождение с планините и водите е в цялостно сходство с правилата на античната просвета. Легендата твърди, че тези планини са дом на дракони, за които се счита, че са притежател на мощна позитивна сила. Тази сила през Хонконг, когато драконите потеглят към морето, с цел да се изкъпят в него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР