Актуализирани прогнози за развитието на пазара на труда по усъвършенствана

...
Актуализирани прогнози за развитието на пазара на труда по усъвършенствана
Коментари Харесай

МТСП ще изготви десетгодишна прогноза за развитието на пазара на труда

Актуализирани прогнози за развиването на пазара на труда по усъвършенствана методология, които ще показват търсенето на работна мощ в десетгодишен интервал, ще бъдат направени по план на Министерството на труда и обществената политика „ Адресиране на провокациите на пазара на труда “ BG05SFPR002-1.015 – 0001. Прогнозите ще дават информация за провокациите на пазара на труда, за предстоящото търсене на труд и предстоящите несъответствия на пазара на труда. Ще се организира и национално представително изследване измежду работодателите в страната за установяване на нововъзникващите и изчезващите специалности и работни места, както и за търсенето на нови умения, свързани с цифровия и екологичния преход. Взаимно допълващата се информация за предстоящите промени на пазара на труда от прогнозите и изследването ще подкрепи предприемането на дейности за възстановяване насочеността на политиките в областите на образованието и образованието, и заетостта.

Оценки на чистия резултат на провежданата дейна политика на пазара на труда, финансирана със средства от държавния бюджет, също е планувано да бъдат направени по плана, който се финансира по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2020 – 2027 година, съфинансирана от Европейския съюз. Резултатите от оценките ще подкрепят процеса по обмисляне и осъществяване на дейната политика на пазара на труда и насочването на запаси към ограничения и стратегии с висока успеваемост.

Проектът включва и осъществяване на изследване за идентифициране и картографиране на наличните умения и настройките за развиване на работещите в ТЕЦ-овете и въглищните мини, наранени от нисковъглеродния преход в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник. Събраната информация ще послужи на работодателите за създаване, обмисляне и даване на подобаващи ограничения за кариерна поддръжка и повишение на квалификацията и преквалификация и развиване на уменията на работната мощ.

Партньори на МТСП по плана, който е с бюджет 3.7 млн. лева, са Националният статистически институт, КНСБ, КТ „ Подкрепа “ и Агенцията по заетостта. Основната цел на изпълняваните по него действия е повишение успеваемостта и целенасочеността на провежданата дейна политика на пазара на труда, както и възстановяване на осведомителното обезпечаване на процеса на взимане на решения в областта на пазара на труда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР