Повече от 20 компании се включиха днес в Деня на

...
Повече от 20 компании се включиха днес в Деня на
Коментари Харесай

Над 20 компании търсеха кадри на кариерен форум във Варненския свободен университет

Повече от 20 компании се включиха през днешния ден в Деня на кариерата във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “. Организатори на събитието бяха Студентският съвет и Кариерният център на висшето учебно заведение. 

За Българска телеграфна агенция Велизар Чандър, ръководител на Студентския съвет, посочи, че компаниите са от разнообразни сфери – туризъм, финанси, банкови институции. По думите му те оферират и доста стажантски стратегии, което по-късно подкрепя младежите да се осъществят по-успешно на пазара. Освен това събитието е и част от построяването на мрежа от връзки межди университета и бизнес средите.

От висшето учебно заведение допълниха, че в края на 2023 година е извършено изследване измежду 1207 студенти, 944 ментори – представители на учащи организации, и 34 университетски наставници – преподаватели. Резултатите демонстрират, че близо 100% от младежите са удовлетворени от присъединяване си в обезпечените им стажове и практики, като към 95 на 100 от тях са усвоили на практика познания и бързо са се приспособили в работната среда. Около 70 на 100 от студентите считат, че това, което научават в университета, е задоволително за стаж в действителна среда. Над 17% от интервюираните са получили предложение за работа в учащата ги организация, откакто са завършили практиката си.

Резултатите от изследването измежду менторите демонстрира, че те също са удовлетворени от студентите, от тяхната подготовка и професионални пълномощия. Почти всички университетски наставници пък считат, че практиката подкрепя процеса на учене и развиването на капацитета на младежите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР