В хода на проведена Специализирана полицейска операция на 24.06.2023г. -

...
В хода на проведена Специализирана полицейска операция на 24.06.2023г. -
Коментари Харесай

Икономическа полиция иззеха цигари за над 105 000 лева

В хода на извършена Специализирана полицейска интервенция на 24.06.2023г. - вечерта, в регионалния град и след извършени голям брой оперативно-издирвателни дейности, от чиновници на отдел " Икономическа полиция “ и бранш Специални тактически дейности, при ОД Министерство на вътрешните работи – Варна бил спрян за инспекция 40-годишен мъж, с непрекъснат адрес в град Варна. При инспекцията било открито, че същият носи кашон, подложен в черен полиетиленов чувал, съдържащ 500 кутии с цигари без акцизен бандерол. Това оповестиха от полицията Varna24.bg.



По предварителна информация, оперативните са знаели, че откритото и конфискувано количество с цигари е предопределено за 62- годишна гражданка, с арменски генезис, дълготрайно пребиваваща в България, както и че в населяваното от нея жилище се съхраняват цигари без акцизен бандерол. От задграничната гражданка са конфискувани 2 137 броя кутии с цигари.

По същото време са осъществени процесуални дейности и на различен адрес, употребен от арестувания, като в него са открити и конфискувани 10 494 броя кутии с цигари, още веднъж без акцизен бандерол.

За времето на акцията са били конфискувани общо 13 131 броя кутии с цигари без акцизен бандерол на приблизителна стойност 105 000 лв..

Двамата извършители на закона са били арестувани за период до 24 часа, а по случая е формирано досъдебно произвеждане и е докладвано на прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР