В хода на дискусиите беше увеличена мощността на инсталацията -

...
В хода на дискусиите беше увеличена мощността на инсталацията -
Коментари Харесай

Вече не се изисква разрешителното за поставяне на покривни соларни панели

В хода на полемиките беше увеличена мощността на инсталацията - от 10.8 киловата в първичния план, на 20 киловата по предложение на Продължаваме промяната. Това изменение в Закона за устройство на територията (ЗУТ) утвърдиха депутатите на второ четене.

 

Един от вносителите е Владислав Панев от Демократична България. Той  разяснява, че през последните години себестойността на силата от солари се е намалила до рекордно ниски равнища. Заради до момента настоящите комплицирани процедури обаче от това могат да се възползват главно огромни вложители. Именно по тази причина, по думите му " за разлика от други страни, у нас обстановката е обърната - съвсем всички мощности са на полето, а не върху покривите.

 

От 1-ви февруари се чака да бъде задействана процедура, по която семействата ще могат да аплайват за финансиране от Плана за възобновяване и развиване за построяването на фотоволтаични системи за персонални потребности. Общият размер на безвъзмездното финансиране е 59.8 млн. лева, от които 49.9 млн. лева са ‬‬от Европейския съюз - NextGenerationEU, и 9.9 млн. лева от национално финансиране.‬‬ Условието е претендентът първо да покрие самичък разноските, които след това ще му бъдат възобновени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР