В ход е поредна измама в социалните мрежи. Оферта привлича

...
В ход е поредна измама в социалните мрежи. Оферта привлича
Коментари Харесай

Ние, потребителите алармира за измама в социалните мрежи с диоптрични очила

В ход е поредна машинация в обществените мрежи. Оферта притегля с претенциозното заричане против 50 лева да получите диоптрични очила, които сами настройват фокуса съгласно съответните потребности на потребителя, без значение от това дали той е късоглед или далекоглед.

За това предизвестяват от онлайн платформата " Ние, потребителите ", които са били сигнализирани от пострадал клиент.

Човекът попаднал на рекламен пост в обществените мрежи и решил да закупи един чифт от магическите очила за своята майка, като се надявал те да облекчат всекидневието и.

Преди да направи поръчката, се обадил на посочения телефон за връзка, с цел да получи повече информация за продукта, неговото деяние и закупуването му. Отсреща общително му обяснили, че очилата се контролират сами, само че могат да ги върнат, в случай че не правят работа на потребителя и той не е удовлетворен.

Вече доста по-уверен той подхваща стъпката да поръча. Когато пратката идва, вътре фактически има очила, само че те просто не работят по този начин, както е разказано в рекламата.

Ходенето по тъгите стартира, когато индивидът прави опит да се свърже с представител на компанията на посочените телефони и да върне очилата, както му е било дадено. Вече никой не дава отговор или непрестанно се върти записано известие, че всички оператори са заети и би трябвало да изчака. Изпратил и имейл, само че и на него не получил никакъв отговор. Тогава се свързал с " Ние, потребителите " за помощ и насоки.

За да избегнете сходни измами, от " Ние, потребителите " дават няколко съвета, които да следвате преди да поръчате от сходни предложения:

1. Проверете Фейсбук страницата – по кое време е основана, какъв брой почитатели има и дали е верифицирана като истинска на дадена компания.

2. Вижте за формален уеб уебсайт на компанията: има ли подобен, на какъв адрес е, по какъв начин наподобява, каква информация съдържа

3. Потърсете мнения в интернет за търговеца и за самия артикул
Експертите дават насоки какво да предприемете, в случай че сте станали жертва на такава машинация .

На първо място, съберете цялата налична информация: телефони, имейл, уеб уебсайт, връзки към е-страници, товарителница от куриера и така нататък След това подайте сигнал в ГДБОП и приложете доказателствата, с които разполагате.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР