В Гвинея за първи път е регистрирана инфекция със силно

...
В Гвинея за първи път е регистрирана инфекция със силно
Коментари Харесай

СЗО с притеснително предупреждение за нова епидемия от силно заразен марбургски вирус

В Гвинея за първи път е записана зараза със мощно заразния марбургски вирус. Той провокира смъртоносно заболяване, против което няма нито ваксина, нито лекарства, пише .

Както оповестиха от Световната здравна организация, става дума за първи случай на марбургска хеморагична тресчица в Западна Африка. Силно заразното заболяване е било открито при в това време умрял пациент в южната част на Гвинея. Първите изследвания на място са били доказани от Института " Пастьор "  в сенегалската столица Дакар.

Властите търсят контактните лица на умрелия, само че опитите за преодоляване на появилата са болест са затруднени от водената редом битка против ковид.

СЗО предизвестява за нова зараза

Регионалната директорка на СЗО за Африка Матшидисо Моети сподели, че марбургският вирус има капацитета да се " популяризира необятно ". Затова би трябвало бързо да бъде спрян. Екип от специалисти на СЗО към този момент е на място, с цел да окаже поддръжка на националните здравни управляващи при предприемането на незабавни ограничения, както и за тестване на популацията. Съседните на Гвинея страни са предизвестени и са в подготвеност да реагират, засилен е и контролът по границите, с цел да могат възможните случаи да бъдат разпознати бързо.

Марбургският вирус е от същото семейство вируси като причинителя на ебола, който бе довел до зараза в Гвинея. СЗО я разгласи за завършила едвам преди два месеца.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР