В гръцкия държавен вестник вече е публикувано решение, което реграментира

...
В гръцкия държавен вестник вече е публикувано решение, което реграментира
Коментари Харесай

Гърците ще се развеждат чрез приложение в интернет

В гръцкия държавен вестник към този момент е оповестено решение, което реграментира метода, по който може да бъде получен бракоразвод по взаимно единодушие посредством единния дигитален портал на обществената администрация, заяви АНА-МПА.

Процедурата се прави посредством особено приложение, благодарение на което двете страни заобикалят съдилищата. Вместо да се разкарват до правосъдната зала, с акредитиран юрист може да разтрогнат брака си по електронен път.

Процедурата включва вход в приложението и започване на процеса по развода, основаване на ново дело, добиване на данни от гражданския указател, въвеждане на окончателния план за съглашение.

Отново онлайн се прави потвърждаване на данните и изчакване на удостоверение от юриста на насрещната страна, както и изчакване на удостоверение от страна на съпрузите, приключване на избран период, легализация от нотариус и автограф на окончателния акт.

По електронен път е и завършването на процедурата, включително и анулиране на църковния брак, в случай че има подписан подобен, както и ограничения за отбрана на персоналните данни. И най-накрая - влизане в действие на развода.

Не е ясно дали цифровото бъдеще или COVID-пандемията е ускорила навлизането в живота на гърците на електронния бракоразвод, само че сигурно това ще им спести време и средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР