В град Дунавци, където река Войнишка наводни дворове и приземни

...
В град Дунавци, където река Войнишка наводни дворове и приземни
Коментари Харесай

Осигуряват помощ от 60 000 лв. за пострадалите от наводненията във Видинско

В град Дунавци, където река Войнишка наводни дворове и приземни етажи на десетки къщи, повече от половината парцели към този момент са отводнени.

 

Екипи на службата за пожарна сигурност и отбрана на популацията реализират своята активност непрекъснато и изпомпват водата от дворовете. Хората едвам в този момент могат да създадат равносметка на провалите.

 

Служители разказват вредите, с цел да бъдат в положение потърпевшите да получат помощта от страната, само че хората са обезпокоени, че няма да покрие загубите им.

 

На помощ в Дунавци се притекоха и доброволци от Червения кръст.

 

„ Очакваме също по този начин от националното управление на Българския червен кръст да бъдат изпратени хигиенични пакети в околните дни, които ще бъдат раздадени по домовете на хората и допускам и дезинфектанти “, съобщи Цветелина Петрова, шеф на БЧК-Видин.

 

В Дунавци има отзиви, че бедствието е могло да бъде предотвратено.

 

" Аз съм подавал сигнал в писмен тип. За реката и за дигите дават отговор " Напоителни системи ". Отговорът беше, че чакаме средства, чакаме финансиране и започваме незабавно. Но финансиране няма, както няма и страна ", сподели Димо Скорчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР