В година, в която много европейски градове планират по-семпло честване

...
В година, в която много европейски градове планират по-семпло честване
Коментари Харесай

10 коледни базара ще има в София


В година, в която доста европейски градове възнамеряват по-семпло честване на Коледа и Нова година поради увеличените цени на силата, Столична община разгласи рекорден брой коледни базари. През декември и началото на януари такива ще има на 10 места в града, като доста от тях се провеждат за пръв път, оповестиха от Столичния общински съвет. 

В центъра, с изключение на обичайният немски коледен базар до Народния спектакъл, такива ще има още на площад „ Славейков “, на ул. „ Съборна “ и зад НДК. Този на гърба на централния вход на двореца към този момент работи и ще продължи до началото на 2023 година Негов уредник е общинското сдружение „ Пазари Възраждане “. 

Базарът на „ Славейков “ ще отвори на 4 декември и щандовете му ще работят до Нова година. Той се провежда от общинската компания „ Пазари Запад “, която е дала пространството чартърен на частна компания. На „ Славейков “ щанд ще има украинският женски клуб „ Оранда “ в партньорство с УНИЦЕФ.

Базарът на „ Съборна “ също дебютира и ще просъществува от 1 декември до 8 януари. Основен миг в него ще е благотворителната самодейност за събиране на храна за хора в неравностойно състояние под мотото „ Подари топла Коледа и усмивка на човек в потребност “. Освен това на този базар шеф-готвачи от столични заведения ще показват свои тълкования на улична кухня.

Извън центъра Столична община ще провежда коледни базари на Женския пазар, на пазара при Римската стена, в парк „ Възраждане “, в Северен парк, при парк „ Герена “ и в Нови Искър. Последните три базара се провеждат от общинската компания „ Пазари Север “ и ще се състоят от средата до края на декември. 

Базарът на Римската стена ще отвори на 17 декември, като негов уредник е „ Пазари Изток “. Това ще бъде фермерски пазар за българска храна и продукция, показана от производителите им. В допълнение ще има арт зона, работилници за ръчно направени коледни украси и кулинарен ъгъл, оповестяват от СОС. 

Базарът в парк „ Възраждане “ ще е разполагаем от 9 декември до 2 януари и се приготвя от „ Софийски парцели “. От Столична община разясниха, че цялата повърхност на базара е отдадена чартърен на частна компания. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР