В година, белязана от висока инфлация и растящи лихвени проценти,

...
В година, белязана от висока инфлация и растящи лихвени проценти,
Коментари Харесай

Поколение Z са най-активни на фондовия пазар

В година, белязана от висока инфлация и растящи лихвени проценти, потомство Z се обрисува като най-активното на фондовия пазар. Според анализатори обаче това не е най-печелившата „ игра “.

Пасивното вложение побеждава голямото болшинство от вложителите, в това число експертите “, написа анализаторът на Bankrate Джеймс Роял в своя публикация, представена от Business Insider. „ Въпреки че може да се изкушите да продадете заради редица аргументи, като да вземем за пример неустойчивост на пазара, би трябвало да останете въздържан вложител, в случай че желаете да спечелите дълготрайна възвръщаемост на показателя. “

Съветът му е ориентиран към най-младото потомство вложители. Според анкета, извършена измежду към 4000 американци през месец май, 9 от 10 представители на потомство Z интензивно са търгували с акции през 2023 година Всъщност, потомство Z тези, които не се поколебават да търгуват с акции.

Повече от половината участници в анкетата споделят, че през тази година ще търгуват с акции. За съпоставяне, едвам 19% от представителите на потомство X споделят, че ще подхващат такава стъпка. Едва 9 на 100 от хората, взели присъединяване в изследването, които са част от така наречен „ бейби взрив “, споделят такива планове.

Над 40% от вложителите от потомство Z в Съединени американски щати, Канада и Обединеното кралство цитират FOMO (бел. ред. – страхът от пропуснатите възможности) като главен фактор зад решението си да стартират да влагат, демонстрира изследване на CFA Institute и Фондацията за образование на вложители на регулаторния орган на финансовата промишленост.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР