В германската столица Берлин се провежда най-голямото туристическо изложение в

...
В германската столица Берлин се провежда най-голямото туристическо изложение в
Коментари Харесай

България с огромен щанд на най-голямото туристическо изложение в света

В немската столица Берлин се организира най-голямото туристическо ревю в света – ITB. То се случва за първи път след тригодишно спиране поради Ковид пандемията и войната в Украйна. България показва туризма си с рекордно огромен щанд от 500 кв. м, който е проведен от Министерството на туризма.

 
Над 20% е растежът на записванията на германците към България за летния сезон по Черноморието по отношение на предходната година. За страдание към момента няма да бъдат достигнати равнищата от 2019 година, преди пандемията. Причината е войната в Украйна, която плаши германците да идват на отмора на Черно море. Министерството на туризма и бизнесът работят интензивно да популяризират страната ни като безвредна дестинация и да понижат отрицателната наклонност.
Мирослав Иванов, основен редактор на профилирания уебсайт TravelNews

Другият значим пазар за България е Англия. От там се обрисува също растеж от 20% на туристите по отношение на предходната година, като най-вероятно ще бъдат достигнати и надминати равнищата от преди пандемията. За 2024 година английските туроператори плануват да заложат 45% повече чартъри до морето.

На останалите пазари към този момент прогнозите са за съществени растежи за идния летен сезон, като най-значимо нарастване ще има на туристите от Полша, Чехия, Словакия, Унгария и прилежаща Румъния.

 
За първи път страната ни се показва толкоз съвременно на най-голямото туристическо ревю в света. Българският щанд е рекорден с размерите си - 500 кв. м и е необятен, привлекателен и с хубав дизайн. На него се показват 44 туроператори, хотели и общини. Организиран е от Министерството на туризма, което също има централен деск с брошури и информация. За съпоставяне преди пандемията имаше редица кавги с българския щанд, който не изглеждаше добре и постоянно се намираше в последна палата и най-отзад на нея, до която нямаше елементарен достъп и видимост от посетителите.
Министърът на туризма Илин Димитров

Дизайнът и построяването са направени от немски компании, които обслужват ITB Берлин. На огромни снимки се демонстрират красиви гледки от българската природа, Рилския манастир, Белоградчишките скали, Българското Черноморие и други неповторими места от страната. На високо са сложени грамадни екрани от 20 кв. м, които излъчват клипове от разнообразни райони. В средата на щанда е завършен огромен бар за кафе и вода. Следобяд се вършат дегустации на български виновност от професионален сомелиер. Освен това има жива музика със саксофон на надарения джаз реализатор Владимир Кърпаров.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР