В езика на човека са закодирани симптоми на кашлица, висока

...
В езика на човека са закодирани симптоми на кашлица, висока
Коментари Харесай

Състоянието на езика разкрива 14 заболявания

В езика на индивида са закодирани признаци на кашлица, висока температура, жълтеница, главоболие и стомашни проблеми , които оказват помощ на лекарите да създадат своята диагноза, откриха индийски учени, написа БГНЕС.
Здравият език би трябвало да е розов, чист и затрупан с папили. Но възпаленият, червен, черен или бял език е симптом за болести като млечница, а подутият език е признак за алергична реакция. В същото време черен, обезцветен език демонстрира увеличено ползване на антибиотик, а дългите бразди по повърхността са симптом за предаванапо сексуален път зараза – сифилис. 
Язвите по езика са предизвестие за заболяването на Крон или за улцерозен колит, а удебелен и равен език разкрива дефицит на витамин В12, желязо или фолиева киселина и анемия . Възпаление или бучки върху езика, както и необяснимо кървене са признаци за рак на устата.
За хората в някои отдалечени краища на света без достъп до доктор елементарният акт на ревизиране на езика на пациента може да се окаже сложен. За да се оправят с казуса, учените в Индия създали нов тест, който цели да комбинира признаците с цифров разбор на фотография на езика на пациента.
Дигиталните фотоси разкриват обезцветяване, удебеляване, текстура и други фактори, свързани с разнообразни болести. В актуалната си форма системата за автоматизирана диагностика разрешава откриването на 14 разнообразни болести. Учените се надяват, че скоро ще могат да прибавят фотоси на очите на пациента, с цел да употребяват спомагателна информация, тъй че да разширят доста листата със болести.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР