В Европа може да ползват Бойко Борисов когато им е

...
В Европа може да ползват Бойко Борисов когато им е
Коментари Харесай

Европа ползва Борисов, но не вярва, че той бори корупцията, убеден Христо Иванов

В Европа може да употребяват Бойко Борисов когато им е комфортен за дребни поръчки, само че нямат никакви илюзии за битката с корупцията у нас . Промяна може да се чака чак когато депутатът от Движение за права и свободи, предприемач и огромен медиен притежател Делян Пеевски спре да бъде недостижим.
Това съобщи пред bTV водачът на " Да, България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов.

 България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал Обновена
България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал

Това е третото подред изказване на Юнкер " За положението на съюза "

Той разяснява речта на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, в която бе декларирано, че България и Румъния би трябвало да получат участие в Шенген . " Германия сподели: " Не, би трябвало да се свърши доста работа " - никой не има вяра на Борисов, че се бори с корупцията ", уточни Иванов.

 Не желаеме България и Румъния в Шенген, загатна Берлин
Не желаеме България и Румъния в Шенген, загатна Берлин

Честно казано към момента има дълъг път да се извърви

Според някогашния правосъден министър в кабинета " Борисов-2 " министър председателят е подвластен от Пеевски: " Зависим е от неговата медийната машина, извършва неговите поръчки, виждаме намерено рейдърство в отбранителния бизнес (битката за собствеността на " Дунарит ", поради която компанията " Емко " остана без лиценз-б.р.) ".

 Съдът е спрял вписването на „ Емко” като притежател на „ Дунарит”
Съдът е спрял вписването на „ Емко ” като притежател на „ Дунарит ”

Фирмата остава благосъстоятелност на Цветан Василев...

Иванов акцентира, че за по-сериозно доказателство за връзката сред двамата би трябвало реформирана прокуратурата . " Тя минава през избора на нов основен прокурор, а това ще се случи през мандата на новия Висш правосъден съвет ", сподели Иванов. Припомняме, мандатът на Сотир Цацаров изтича в края на 2019 година.

А упованието на Христо Иванов е кадровият орган да е придружен от същите проблеми и в новия си състав : " В Народното събрание не виждаме никаква воля за смяна всъщност , те организираха по-лоша процедура от Искра Фидосова през 2012 година, тя най-малко официално съблюдава условията в закона ". Така в държавното управление на правосъдната власт са влезнали хора, за които има подозрения за корупционно държание, означи някогашният отраслов министър.

Според Иванов, решението на президента Румен Радев да остави идващия Висш съдебен съвет да препотвърди избора на Георги Чолаков за началник на Върховния административен съд е половинчато . " Президентът не просто не би трябвало да издаде декрет (за назначението на магистрата на поста-б.р.), президентът би трябвало доста ясно да стимулира за какво не би трябвало да издаде декрет ", сподели Христо Иванов.

 Искат Румен Радев да откаже назначението на новия началник на Върховен административен съд Обновена
Искат Румен Радев да откаже назначението на новия началник на Върховен административен съд

Процедурата е опорочена, стимулират се от " Правосъдие за всеки " и политически партии

Той се стимулира с думите, че Чолаков не е минал през задоволителна инспекция на интегритета - в тази ситуация, във връзка с странни имотни покупко-продажби. " Чолаков не беше най-хубавият претендент в тази конкуренция ", акцентира Иванов.

 Надпис
Надпис " Чайка, вън от Европа " над " Цариградско шосе ", разкараха го за минути

Акция на " Да, България! "

Припомняме, от партията на Иванов изрично оспорват идната аудиенция на съветския основен прокурор Юрий Чайка . Според Иванов Чайка евентуално идва с обръщение. Случващото се в нашия оръжеен бизнес няма по какъв начин да не е обвързвано с съветски ползи, счита някогашният правосъден министър. На този декор, програмата на съветския основен прокурор у нас остава загадка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР