В ерата на цифровата комуникация факс машините изглеждат толкова остарели,

...
В ерата на цифровата комуникация факс машините изглеждат толкова остарели,
Коментари Харесай

8 от 10 компании в Германия все още използват факсове

В ерата на цифровата връзка факс машините наподобяват толкоз остарели, колкото са телефоните с шайба и касетофоните. Ако сътрудник в офиса ви помоли да му изпратите документ по факса, евентуално ще го изгледате с известна доза удивление или даже съмнение. Но в Германия факс машините към момента не са се трансформирали в музейни експонати, сочи извършено неотдавна изследване.

От локалната организация Bitkom са интервюирали 505 компании в цялата страна и са открили, че цели 82% от тях към момента употребяват факс машини за връзка. Трябва да се означи, че една трета от респондентите са споделили, че прибягват до 180-годишната технология „ постоянно “ или „ доста постоянно “. Интензитетът на потреблението ѝ обаче последователно понижава. Миналата година той е бил 40% по отношение на 62%, регистрирани при предходното такова изследване през 2018 година Това значи, че през днешния ден половината от фирмите в Германия изпращат факсове единствено „ в редки случаи “ или „ понякога “, до момента в който 16% от тях изцяло са спрели да употребяват технологията. Според Bitkom тези данни демонстрират, че факс машините постепенно, само че несъмнено вървят към своето изгубване от света на бизнеса.

Но без значение от намаляващата наклонност в използването им, един въпрос към момента остава: за какво да употребявате факс машини, които от дълго време са достигнали своя софтуерен потенциал, вместо просто да споделяте информация по имейл или посредством облачна платформа? Според ръководителя на бизнес процесите в Bitkom Нилс Бритце, отговорът се крие в склонността на хората да се придържат към познатото и в нежеланието на фирмите да вършат обилни промени, когато активността им се развива във възходяща линия:

„ Това, което се цени най-вече при класическата факс машина, е на първо място нейната дарба ясно да наблюдава дали нещо е изпратено. След като бъде открит комфортен канал за връзка, на фирмите нормално им лишава известно време, преди да прибегнат до неговата подмяна, даже когато са се появили доста по-удобни и по-безопасни средства за шерване на информация. “

От позиция на бизнеса това се показва в предизвикването на цифровизацията. Според предходно изследване на Bitkom за по-големите компании е по-лесно да преминат напълно към цифрови технологии спрямо дребните бизнеси с по-малко от 100 чиновници. По-конкретно, 42% от интервюираните огромни компании към този момент са цифровизирали своите оперативни действия, до момента в който 94% от по-малките компании към момента употребяват хартиени носители.

Така, по всичко наподобява, че класическият остарял факс към момента има няколко положителни години пред себе си, най-малко в Германия, преди да се трансформира в светиня от предишното.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР