В ерата на консуматорското потребление децата разполагат с огромно количество

...
В ерата на консуматорското потребление децата разполагат с огромно количество
Коментари Харесай

35 подаръка, които децата ви няма да забравят цял живот

В ерата на консуматорското ползване децата разполагат с голямо количество играчки. Затова да бъдат сюрпризирани прелестно от възрастните става все по-сложно.
Но без значение от времето, в което живеем едно не се е трансформирало – има неща, които са по-важни за едно дете, неща които не може да се купят в нито един магазин.
В идващите редове ще намерите лист (без да е степенуван по никакъв начин), в който ще намерите хрумвания, които ще ви подскажат какъв подарък си коства да поднесете на едно дете. А какъв брой от тях към този момент сте подарили на вашето?

1. Подарете му поддръжка
Само една дума на утвърждение могат да накарат детето ви да се почувства по напълно друг метод – положение, което да го зареди с сила и мотивация.
Нека децата ви знаят, какъв брой ги цените. Нека знаят, че вярвате в тях.
Не забравяйте да им напомняте за това.
2. Прегръдки и целувки
Бащата споделя на 7 годишния си наследник, че той към този момент е огромен за целувки.
И въпреки всичко за децата е значима родителската обич и топлината на прегръдката, без значение дали са на 7, 20 или 30 години! Помнете, че колкото и огромно да е вашето дете, в никакъв случай не е късно да го прегърнете или целунете и по този метод да изразите своята обич.
И въпреки всичко не прекалявайте, тъй като това може да бъде нож с 2 остриета…

3. Обяд и вечеря с цялото семейство
Съвместните обеди и вечери са прелестна опция да се съберете цялото семейство, да обсъдите миналия ден или проектите за утрешния. Толкова прелестна, че фамилията, което не се храни дружно не се и развива дружно.
4. Чувство за комизъм
Намерете време да се посмеете дружно с децата – възприятието за комизъм е една от дребното черти на характера, която към момента не е умъртвила никого.
5. Покажете им по какъв начин да виждат хубостта
Помогнете на детето си да открива хубостта във всичко, което види и във всеки, който срещне. Покажете му разнообразието в изкуството и многообразието в човешките души.

6. Възможността да позволява неточности

Децата са си деца и постоянно са под въздействието на неудържимо забавление, което от време на време изисква голямото ви самообладание. Дайте им пространство, където могат да опитват, изследват и бъркат. Покажете им, че това не е толкоз ужасно. Не ги критикувайте.

7. Стабилно семейство

Стабилното семейство е оня пиедестал, върху който децата строят целия си живот. Когато е допустимо и имат потребност би трябвало да получат вашата поддръжка и схващане.

Постарайте (ако ви е възможно) да съхраните фамилията цяло.

8. Подарете му предпочитание за реализиране на повече

Поощрявайте амбициозните стремежи на вашето дете.

Това ще му разреши да реализира доста или най-малко да се опита да реализира повече от останалите – може би даже повече, в сравнение с можете да си визиите.

9. Подарете му време

Времето е единствения подарък, който в никакъв случай няма да може да върнете обратно. И това е един от най-ценните блага, които можете да поднесете на своето дете.

Подарете им време с вас, работата ви може да почака…

10. Внимание

Времето единствено по себе си не е задоволително.

Трябва да сте напълно в него, да сте тялом и духом с детето си.

А не просто да отбиете номера като го заведете в парка, а в главата ви към момента да работите! На пръв взор това звучи естествено, само че все по-често изпитваме усложнения да се фокусираме и да бъдем същински с детето си.

Бъдете покрай него! Не изпускайте моменти.

11. Научете го да демонстрира съчувствие

Животът постоянно е неправдив!

И когато нещо непочтено се случи, научете детето си да не остава въздържан непряк наблюдаващ, а да оказва помощ на оня, който се нуждае от помощ.

12. Подарете му умеенето да цени

Един от най-хубавите дарове, който можете да извършите на детето си е да го научите да цени това, което има, само че да не стопира там, където е сега.

13. Любопитство

Запалете моторът на напредъка у вашето дете, който за малко назоваваме любознание. Научете го да задава въпроси и да търси отговори.

„ Стига си задавал толкоз доста въпроси! “

…са думите, които в никакъв случай не би трябвало да излизат от устата ви.

14. Решителност

За постигането на триумф е необходим освен шанс, добра подготовка. Много оказва помощ и умеенето да проявявате увереност, а за това е нужна мощ на волята.

15. Самодисциплина

Децата би трябвало да се научат на доста неща: по какъв начин да се държат, по какъв начин да се схващат с останалите, по какъв начин да реализират цели, да реализират стремежи.

Разбира се, съществена част от възпитанието е дисциплината, само че не я градете въз основа на забрани, а се постарайте да я градите в положителна и потребна тенденция.

16. Подарете му подучване

Думите имат голяма мощ. Думите, които казвате всеки ден на детето си могат както да го поддържат, по този начин и да го накарат да се отчае. Затова, подбирайте ги деликатно.

17. Създайте у детето предпочитание да твори

Благодарение на интернет да твориш и да се учиш на нещо ново стана доста по-лесно и оправданията, че не разбирате от нещо към този момент не вървят. Поощрявайте в детето креативност. Светът има потребност от хора, които са способни да създават…

18. Научете го на благотворителност

Научете детето си да бъде обилно с вашите неща в този момент, с цел да може да е обилно и със своите лични. И въпреки всичко внимавайте да не подари цялата ви къща…

19. Научете детето си на нематериалност

Вярата извисява нашата визия за вселената, нашия свят и живот.

Щеше да бъде доста елементарно в случай че в съзнанието на децата автоматизирано беше програмирано, че те се състоят освен от плът и кръв, само че и от разум, сърце, душа и воля. И че решенията взимани от тях в живота, би трябвало да се основават освен на това, което изисква плътта и кръвта, а мозъка и душата. Уви, тази задача би трябвало да я свършим ние, техните родители…

20. Научете го на почтеност

Децата, които от дребни се учат да бъдат почтени имат доста по-големи благоприятни условия да останат такива като пораснат. А и честните хора като предписание се усещат по-добре и се любуват повече на живота. И най-важното – спят умерено през нощта.

21. Заредете го с вяра

Надеждата придава сили, образува устойчивост и ни зарежда с решителност. И даже в сложни времена и моменти на обезсърчение тя ни оказва помощ да вървим напред.

22. Въображение – един от най-ценните дарове

Живота се трансформира все по-бързо и по-бързо с всеки минал ден, а утрешният делник сигурно не наподобява на днешния. Този нов свят се основава от тези хора, които умеят освен да включват своето въображение, само че и да го употребяват целеустремено.

23. Осъзнатост

Възпитаването на децата е значимо и отговорно занятие, което изисква висока степен на осъзнатост. Добре си изяснете кой сте и какво желаете да постигнете.

И наложително научете и вашите деца на това.

24. Влечение към знанието

Страстта към знанието няма нищо общо със зубренето в учебно заведение.

Това е качество, което се отглежда в фамилията. Така че, четете, задавайте въпроси, анализирайте и подлагайте на подозрение нещата от живота дружно с вашите деца.

Давайте им образец, покажете им по какъв начин да мислят и да научават нови неща.

25. Подарете им пристрастеност към природата

Децата, които се учат да ценят света към себе си в следствие се грижат за него.

Често ги караме да поддържат непорочност и порядък вкъщи. Защо да не ги научим да се грижат за непорочност и порядък и отвън него?

26. Желание да пробват нещо ново

Нека научим децата на желанието да пробват нови неща. И то освен, с цел да се любуват на разнообразието в живота, само че и да схванат какво им харесва и на какво са способни. И да, това не изисква чак толкоз доста пари.

27. Подарете му оптимизъм

Песимистите не трансформират света. Това е дело на оптимистите.

28. Умението да се гордеят и радват на успехите

Празнувайте дребните победи в живота.

В края на краищата тези дребни или огромни достижения по време на детството построяват убеденост и с годините стават все по-важни.

29. Научете ги да обичат света към себе си

Самотата е едно от тези условия, които ни изяждат, когато пораснем. Научете детето си да обича света към себе си, да го приема с отворени прегръдки. Покажете му хубостта на общуването с хората и благосъстоянието на приятелите.

30. Научете го да се придържа към полезностите си

Децата, които знаят по какъв начин да оценят себе си нормално са по-уверени и имат построено мощно възприятие на лично достолепие и самоуважение. В резултат на това те порастват със лични полезности, към които се придържат.

31. Покажете на вашето дете, че е неповторимо

Нашите разлики ни вършат скъпи – и за нас и за обществото.

Помогнете на детето си да разкрие капацитета си и да показва с горделивост на света това, за което могат да го оценят по достолепие това, по което се отличава…

32. Научете го да приказва с вас

Канете постоянно малчугана да сяда на коленете ви, с цел да поговорите!

Това е едно от най-важните неща, на които може да научите детето си, в случай че желаете и когато порасне да бъде още веднъж непосредствен другар с вас, който споделя паники и наслади.

33. Любов към домашното огнище

Да знаеш, че у дома те обичат и чакат, да знаеш, че у дома ще намериш уют и топлота – това са едни от най-приятните и вдъхновяващи чувства в живота.

Дава ли вашият дом тази топлота на детето ви?

34. Вярност към индивида до тях

Вярност – това е държание присъщо освен на нашите тела, само че и действието на очите, мозъка, сърцето и душата. И да, децата виждат и доста фино усещат такива неща.

35. Любов

За къде без нея?

Автор: Петя Кутлева

Инфо: highviewart

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР