В ера, в която технологиите трансформират индустриите навсякъде, светът на

...
В ера, в която технологиите трансформират индустриите навсякъде, светът на
Коментари Харесай

Бъдещето на модата: Изкуствен интелект ще пробва дрехите вместо нас

В епоха, в която технологиите трансформират промишленостите на всички места, светът на модата претърпява революционна трансформация с появяването на изкуствения разсъдък (AI). AI се трансформира в незаместим инструмент за фешън дизайнери, търговци на дребно и консуматори, подобрявайки творчеството, персонализацията, устойчивостта и успеваемостта. От интелигентни асистенти за дизайн до виртуални проби на облекла, въздействието на AI върху модата е обещаващо.

Ето няколко метода, по които AI трансформира стилната промишленост:

Отминаха дните, когато стилните дизайнери разчитаха само на артистичния си инстинкт и ръчни скици. Задвижваните от AI дизайнерски асистенти употребяват големи количества данни, в това число фешън архиви, разбори на трендове и желания на клиентите, с цел да генерират новаторски дизайни. Чрез анализиране на модели, цветови комбинации и стилове, AI логаритмите могат да обезпечат на дизайнерите ентусиазъм и оферти, което им разрешава да прокарат границите и да основат неповторими сбирки, определящи трендовете.

Едно от най-големите провокации при онлайн извършването на покупки е невъзможността да се пробват облекла, преди да се направи покупка. Използвайки разширена действителност (AR), купувачите към този момент могат да пресъздават по какъв начин биха изглеждали облеклата върху тях, без да стъпват в пробната. Използвайки сканиране на тялото и точни измервания, AI логаритмите могат да предлагат верния размер и подобаващ размер за обособени клиенти, намалявайки неприятностите при връщане и подобрявайки удовлетвореността на клиентите.

 Webit Webit

AI прекроява преживяването на търговията на дребно, както онлайн, по този начин и офлайн. Във физическите магазини интелигентните огледала, оборудвани с AI, могат да предложат на клиентите персонализирани рекомендации за жанр, да предложат спомагателни аксесоари и даже да симулират разнообразни условия на осветяване, с цел да покажат по какъв начин облеклата биха изглеждали в разнообразни настройки. Онлайн, основани на изкуствен интелект чатботове и виртуални асистенти за извършване на покупки дават персонализирани продуктови рекомендации въз основа на самостоятелните желания, историята на сърфиране и предходни покупки. Тези ръководени от AI прекарвания основават по-ангажираща и интерактивна среда, повишавайки удовлетвореността на клиентите и стимулирайки продажбите.

AI играе жизненоважна роля в насърчаването на устойчивостта в модата. Чрез потребление на AI логаритми, марките могат да усъвършенстват своята верига за доставки, намалявайки отпадъците и свеждайки до най-малко свръхпроизводството. Предсказуемият разбор, задвижван от изкуствен интелект, може да помогне за точното предугаждане на търсенето, позволявайки по-ефективно ръководство на инвентара и намалявайки количеството непродаден инвентар, който приключва на сметищата. Освен това AI може да помогне в създаването на устойчиви материали, като тъкани, направени от рециклирана пластмаса или органични нишки, като в допълнение понижава въглеродния отпечатък на промишлеността.

Докато AI продължава да се развива и да се интегрира с стилната промишленост, опциите за нововъведения наподобяват безгранични. Присъединете съм към лятното издание на Webit и разберете от по какъв начин изкуствения разсъдък трансформира опазването на здравето, заниманията, бизнесите, киберсигурността, финтех и доста други промишлености.

За повече информация за събитието вижте тук: 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР