В експлоатация в енергийната система на Китай бе пуснат построеният

...
В експлоатация в енергийната система на Китай бе пуснат построеният
Коментари Харесай

Трети блок на Тянванската АЕЦ заработи в паралел в енергийната система на Китай


В употреба в енергийната система на Китай бе пуснат издигнатият с присъединяване на Русия реактор на китайската Тянванска АЕЦ, оповестиха от съветската държавна компания „ Росатом “, предава РИА Новости. „ Първите количества електрическа енергия от блока потеглиха по електрическата мрежа на 30 декември в 13:29 часа московско вдреме (б.р 14:29 часа българско) “, се споделя в известието.

Всички системи на атомния реактор са посочили цялостна редовност, блокът работи в паралел в енергийната система, прецизират от съветската компания. „ Пускането на първите количества електроенергя от третия блок на Тянванската АЕЦ е събитие от международно значение и поредна крачка по пътя на задълбочаването на руско-китайското съдействие. Строителството на третия и четвъртия блок на Тянванската АЕЦ се реализира в рекордни периоди и може да послужи като отличен образец за интернационално съдействие в енергетиката “, означи първият заместител на генералния шеф на „ Росатом “ Кирил Комаров, който дава отговор за развиването на интернационалния бизнес на компанията.

Сега следва поетапното повишение на мощността на реакторната установка ВВЕР-1 000 до 100 %, след провеждането на съответните тествания, чиято цел ще бъде потвърждаването на надеждността на новия енергоблок. Строителството на Тянванската АЕЦ е най-големия взаимен план на Русия и Китай в региона на нуклеарната енергетика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР