В ексклузивно интервю за Българската национална телевизия, дадено в Скопие

...
В ексклузивно интервю за Българската национална телевизия, дадено в Скопие
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Направихме избори, които ни дават шанс за ЕС

В извънредно изявление за Българската национална телевизия, обещано в Скопие незабавно откакто стана ясно, че Стево Пендаровски печели балотажа на президентския избор, бъдещият държавен глава на Северна Македония съобщи, че желае да бъде президент на всички жители на страната си.

``
реклама

Посочвайки, че петите избори за президент на Северна Македония са минали умерено, демократично и транспарантно, Пендаровски посочи, че това е мотив Северна Македония още през юни да получи дата за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз.

Попитан кои са трите предпочитани задания, с които има желание да се захване незабавно откакто поеме поста си, Пендаровски ги дефинира по този начин: подсилване на вътрешното единение и на междуетническите връзки, насърчаване на връзките с петте прилежащи на Северна Македония страни и, несъмнено, евроатлантическата интеграция на страната.

На въпроса за неговата позиция за правата на македонските жители с българско съзнание, новият президент на Северна Македония съобщи, че с политиката на тормоз и полицейско гонене на хората с българско съзнание към този момент е завършено. Хората, чувстващи се българи ще имат същите права, както всички останали в страната, съобщи Пендаровски, само че посочи, че чака същото и за тези български жители, които се дефинират като македонци.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР