В ежедневния си доклад на британското военно разузнаване обобщава, че

...
В ежедневния си доклад на британското военно разузнаване обобщава, че
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия подсилва с елитни части фронта при Кременная

В ежедневния си отчет на английското военно разузнаване обобщава, че най-ожесточените борби са се водили през последните дни за Соледар и Кременная, а съветското командване е признало бранша на фронта край Кременная за незадоволително предпазен и през януари и е изпратило там частите на елитната 76-та гвардейска въздушнодесантна дивизия, оповестява Руската работа на Би Би Си.

До ноември предходната година, не престават английски анализатори, Москва е употребила съвсем целия разполагаем персонален състав от елитните елементи на въздушно-десантните войски (ВДВ), с цел да задържи контрола върху окупираните територии в Херсонска област.

Разгръщайки деснтчици покрай Кременная, съветското командване явно се пробва да върне на тези войски по-привичната им роля на релативно елитни елементи за бързо реагиране.

Припомняме, че в се оповестява, че съветските сили са траяли с лимитирани контраатаки край Сватово, до момента в който украинските сили са траяли контраофанзивни интервенции край Кременная и са нанесли удари в тила в Луганска област.

осъществените в сряда  са индикация, че Кремъл е наясно какъв брой зле върви военната акция за тях.

Според разследващата работа последната смяна ще провокира съществено неодобрение измежду ултранационалистите и " войнолюбците ", които упрекват Герасимов за военните провали, до момента в който отстраненият от командването на армията Сергей Суровикин се радва на необятната им поддръжка .

Назначаването на Суровикин за един от заместниците на Герасимов доста е уязвило престижа и въздействието на топ военния, заключава английското разузнаване.
 Кадиров и Пригожин удовлетворени от издигането на Суровикин
Кадиров и Пригожин удовлетворени от издигането на Суровикин

Кремъл желае триумфи в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР