В ежедневието ни се случват толкова много неща, че понякога

...
В ежедневието ни се случват толкова много неща, че понякога
Коментари Харесай

Как да намерите време за себе си, ако животът ви е бъркотия

В всекидневието ни се случват толкоз доста неща, че от време на време просто имаме потребност от пауза и известно време за себе си. Знаем, че би трябвало да намерим по кое време да си водим дневник, за обмисляне на това какво да сготвим, извършване на покупки, четене на книги, СПА процедури или просто да се наспим. Каквато и да е вашата форма на грижа за себе си, тя способства за положителното ви въодушевление, контролира нервната ви система и в последна сметка подхранва имунната ви система.

Истината обаче е, че все пак, което интернет може да ви накара да вярвате, множеството хора не живеят съвършено поддържан, нехаен живот, изпълнен с ритуали за време за себе си. Понякога неприятните моменти се наслагват един върху различен и ви вкарват в серпантина от претоварване, която може да бъде наречена „ гореща неразбория “.

Ако сте в хиляди дребни огньове, надяваме се тези препоръки да ви оказват помощ да охладите температурата с няколко градуса и да намерите време за себе си:

Приемете бъркотията

По-лесно е да се каже, в сравнение с да се направи, само че от време на време съпротивата ни против хаоса е част от казуса. Животът не би трябвало да е съвършен и сигурно не е ваша виновност, когато не е. Да си позволите да приемете, че за известно време нещата може да са малко комплицирани, единствено по себе си е акт на грижа за себе си. Когато давате позволение на живота си да бъде сложен, нервната ви система се успокоява, тъй като към този момент не се пробвате да активирате режима „ битка или бягство “.

Когато позволявате на провокациите да се появят в живота ви, може да сте по-подготвени да се справите с тях. Да дадете позволение на живота да бъде сложен не е същото като да очаквате най-лошото – това е рецепта за тревога. Нюансът тук е приемане против очакване. Нещата могат да се усещат сложни, само че това не значи, че постоянно са такива. Просто би трябвало да си дадете време за себе си, в което да помислите за тази обстановка.

 време за себе си

Имайте воля да постигате задачите си

Добре, захвърлили сте всички познати до момента практики за грижа и време за себе си. Или може би в никакъв случай не сте успявали да се придържате към здравословните привички, които желаете. На първо място, добре пристигнали в клуба. Не сте сами. Може и да не наподобява по този начин, тъй като хората не са склонни да го демонстрират, само че можете да сте сигурни, че сте в доста добра компания.

Второ, знайте, че не се проваляте в грижата за себе си. Вие оцелявате. Това единствено по себе си е героизъм. Дайте си време за себе си, поемете надълбоко въздух и си припомнете, че просто сте човек с лимитирано количество запаси. Движението напред си е придвижване напред, даже и със скоростта на охлюв. И всеки ден предлага нова опция да опитате още веднъж.

 време за себе си 2

Преосмислете времето като стока, която притежавате

Това е нещо, което можете да притежавате, да разменяте, да купувате и да продавате. Дайте си време за себе си, с цел да започнете да мислите по този метод. Причината, заради която нещата от време на време се усещат извънредно сложни, а различен път – по-лесни, съвсем постоянно се свежда до времето.

Балансираният живот се състои в това да имате време да вършиме това, което би трябвало да вършиме, както и това, което обичате. Когато времето е лимитирано, сме склонни да изоставим това, което обичаме, в името на нужното. Но когато осъзнаем, че времето ни е наше и че имаме власт над това по какъв начин да го използваме, това може да ни даде опция да включим малко повече време за себе си в този микс.

 време за себе си

Пребройте времето, с което разполагате

След като поемете отговорността за времето си, направете су равносметка какъв брой от него имате в реалност. Това ще ви разреши да разберете какъв брой е рационално да включите като време за себе си. Например може да сте майка на малко дете. То умее да се забърква в неприятности, когато не го наблюдавате, тъй че не може да разчитате, че всичко ще е умерено, до момента в който е в близост.

Това значи, че разполагате с един час, до момента в който спи, два часа заран, и може би два часа, когато има кой да го гледа, с цел да извършите нещо потребно. Това са пет часа всеки ден. Когато го анализирате, се получава, че разполагате с прекомерно малко време за себе си. Затова е хубаво да извършите нещо по въпроса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР