В един от типичните отпускарски месеци като юли, авиокомпаниите на

...
В един от типичните отпускарски месеци като юли, авиокомпаниите на
Коментари Харесай

Европейските авиокомпании търпят през юли най-големия си спад за годината

В един от типичните отпускарски месеци като юли, самолетните компании на Стария континент означават най-големия си спад от началото на годината. Средната промяна надолу на петте най-големи компании в тази промишленост в Европа (AirFrance, Ryanair, Lufthansa, WizzAir и IAG) е 8% за месеца. Stoxx 600 Travel & Leisure, който сплотява самолетни компании и компании за отдих на континента, не прави изключение и също спада с 2,54% през юли, което също ще бъде първият му месец на загуби през 2023 година, предава. 

Повишаването на цената на петрола е една от аргументите за усложненията на авиосектора. Суровият нефт нарастна с повече от 10% през юли, което най-чувствителното повишаване за последните 14 след съкращаването на доставките от ОПЕК+. В допълнение към това понижението на прогнозата за пасажерите за 2023 година, за което Ryanair заяви при представянето на резултатите за първото фискално тримесечие (на 24 юли), също имаше резултат на заразяване в бранша.

Ирландската компания Ryanair – единствената от петте огромни, която за момента е направила доклади пред пазара – показа солидни резултати, съответстващи на първото фискално тримесечие (от април до юли), с нарастване на приходите и облагите си. Въпреки че нейните числа надминаха пазарните прогнози с 1,7%, понижението на оценките пътникопотока, което частично се дължи на забавянето на доставката на самолетите Boeing, е оказало директно въздействие върху цената.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР