В Дубай се провежда изложението Експо 2020 - най голямото

...
В Дубай се провежда изложението Експо 2020 - най голямото
Коментари Харесай

На изложението в Дубай България е представена с природните и културните забележителности

В Дубай се организира ревюто " Експо 2020 " - най огромното международно събитие от началото на пандемията. Изложението беше отсрочено с една година поради Covid-19. Над 190 страни ще покажат своите култури и нововъведения в павилиони, ситуирани върху повърхност от над 4 хиляди хектара. За подготовката и организирането на ревюто са изхарчени 7 милиарда $.

Варненското златно богатство и копие на Панагюрското златно богатство са към този момент на българския павилион в ревюто.
Имаше проблем с допускането им.

" Съкровището дойде към 1- 2 часа сутринта и в никакъв случай не е било арестувано, нито е бил някой задържан на митница Дубай. Технически беше казуса, заради повода, че доста късно дойде и документите нямаше по какъв начин да бъдат завършени толкоз рано сутринта . Властите помолиха да дойдем в работно време след 8 часа,  да използван документите, които сме им посочили рано сутринта и това и направихме с екипът от Националния исторически музей. Представители на министерството на стопанската система също бяха там ", сподели за БНР Галина Райчева, представител на компанията " Консоциум 2020 ", уредник на българския павилион на ревюто " Експо 2020 ".

Съкровището е било пренесено в специфични железни куфари.
По думите ѝ за решение на случая е бил пожелан спомагателен документ,  изваден е по най-бързия метод.

" И считам, че сме положили бързи, съответни реакции, с цел да можем да решим този проблем и желая да кажа, че самото  богатство беше на 30 септември поставено, положено и готово за показ на 1 октомври . Ние бяхме един от дребното павилиони, които бяхме подготвени да отворим на 1 октомври ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Райчева.

От 1-ви октомври до момента има приблизително сред 250 и 300 гости на българския павилион .

" Имаме екрани, които прожектират природата, архитектурата, културата на България, туризма, с което също сме известни. Прожекторите, които прожектират са много скъпа техника. За наша сметка взехме решение да създадем 8 спомагателни видеа, които са снимани с дрон ".

Повече  можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР