В Донецк тече интензивен украински обстрел, предаде кореспондентът на РИА

...
В Донецк тече интензивен украински обстрел, предаде кореспондентът на РИА
Коментари Харесай

Донецк е бил подложен на интензивен обстрел от украинските войски

В Донецк тече натоварен украински обстрел, съобщи кореспондентът на РИА Новости.
По-специално беше ударен центърът на града. Един от ударите е бил на ул. " Университетская " наоколо до кино " Звьоздочка ".

Броят на починалите през днешния ден в Донецк вследствие на обстрела на въоръжените сили на Украйна е пет, 17 души са били ранени, съобщи щабът на териториалната защита на ДНР.

По-рано през днешния ден са починали и двама чиновници на пожарно-спасителната работа на Министерството на изключителните обстановки на ДНР, трима са приети в болница. Пожарникарите са починали до момента в който са гасели пожар при още един обстрел наоколо до обстрелвани към този момент здания в столицата на ДНР.

Интензивността на офанзивата е огромна защото интервалът сред гърмежите е към една до две минути.

Според представителството на Донецката национална република в Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня, въоръжените сили на Украйна са изстреляли 15 снаряда с диаметър 155 мм, употребявани от НАТО в два региона на столицата на ДНР.

В понеделник Донецк беше подложен на най-тежкия обстрел от 2015 година Украйна обстрелва съвсем всички квартали на града, най-вече Пролетарски, Куйбишевски, Петровски и Киевски. В тази връзка ръководителят на ДНР Денис Пушилин сподели в публично послание, че републиката желае от Русия „ спомагателни съюзни сили “. Кметът на Донецк Алексей Кулемзин назова този обстрел на града от украински войски като един от най-ожесточените през осемте години на спора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР