В Домът на футбола отново бяха разгледани много интересни теми,

...
В Домът на футбола отново бяха разгледани много интересни теми,
Коментари Харесай

Домът на футбола: Големите имена в българския футбол от края на 90-те

В " Домът на футбола " още веднъж бяха прегледани доста забавни тематики, като в рубриката " 100 години проведен български футбол " имате опция да се насладите на значими моменти от историята на българския футбол, които са оставили отпечатък върху него. Треньорът на националния тим на България от края на 90-те години от миналия век приказва точно по тази тематика.

" Поколението на Стилиян Петров, Мартин Петров, Бербатов, Пеев, Йовов, Бачев...аз имах опция да работя с тях. Успях да им вляза в душичката, както обичаме да се показваме. Те доста добре познаваха мен, а и аз - като характери, персони, като държание на и отвън терена. Още тогава си личеше класата във всички тези състезатели. Подходът им намекваше за един огромен капацитет, който те съумяха да развият и да го покажат ", съобщи той.

Друг някогашен народен селекционер Пламен Марков също се върна към своите мемоари, когато бе на този пост.

" Благодаря на Красимир Балъков, че се върна в националния тим, защото бе взел решение да не взе участие. Водих няколко диалога с него и той се съгласи да се върне. Имаше сериозен принос в първите четири мача, в които беше и капитан на тима по естествени аргументи, както и сплотявайки по-младите и неопитни играчи. Със сигурност повлия съществено на нашето класиране. Не недооценявам и всеотдайността и представянето на другите играчи. Краси Балъков беше доста значим състезател. Отказването му след мача с Естония беше доста огромен проблем за тима, тъй като губихме един от водачите си.

Той се отхвърляше и от клубния си тим - тогава Щутгарт. Водих диалог с Балъков, само че стигнахме до убеждението, че няма по какъв начин да играе при нас без клубен тим. Втората половина на мачовете успяхме да се класираме ", разяснява Марков.

Повече може да видите във видеото!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР