В документа е описано, че новата болница във Враца ще

...
В документа е описано, че новата болница във Враца ще
Коментари Харесай

Ще строят нова болница във Враца

В документа е разказано, че новата болница във Враца ще бъде ситуирана в шестетажна постройка. Лечебното заведение ще разполага  с Диагностично- съвещателен център с 14 кабинета и манипулационна. Ще има клинична, микробиолгична и патологична лаборатории.

Бъдещото поделение по Кардиология ще е най-голямо – с 36 кревати и изцяло ще дублира активността на врачанската болница. Както в действителност и останалите отделения без Уши, нос и гърло, Патоанатомия и поделение по Кожни и венерически заболявания. Няма да бъде дублирана активността и на КОЦ-Враца.

Отделението по Неврология ще бъде с 26 кревати, Ортопедия и травматология, Педиатрия и Гастроентерология с по 20 кревати. В отделението по Акушерство и гинекология ще има 10 кревати, а 5 ще са в това по Неонатология. Родилната зала ще е с две кревати.

На петия етаж ще бъдат ситуирани отделенията по Съдова хирургия с 20 кревати, Хирургично поделение също с 20 кревати и Реанимация и интензивни грижи със 7 кревати.

В постройката ще има три операционни зали, поделение по Образна диагностика с ядрено- магнитен резонанс.

По контракт новата болница ще работи с кръвна банка, с поделение по Патоноанатомия и диализно лекуване. Ще бъде разкрита и аптека.

В региона ще бъдат обезпечени 57 места за паркиране, като ще има и такива за коли за спешна помощ.

В началото на предишния месец бе даден старт на геоложките изследвания на терена, където ще бъде построена новата болница " Сърце и мозък ". Тя ще бъде издигната под дома за остарели хора " Зора " на терен, закупен от вложителя преди години, само че с желание да се сътвори само кардиологична болница с инвазивна кардиология.

Припомняме, че още през 2022г. от районната гилдия на Български лекарски съюз излязоха с позитивно мнение за построяването на новото болнично заведение в регионалния център.

Сградата ще бъде напълно газифицирана и  ситуирана на парцел от 5 дка., с близка до трапец форма, с лице към улицата от западната страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР