В доклад, съставен от специалния докладчик на ООН Франческа Албанезе,

...
В доклад, съставен от специалния докладчик на ООН Франческа Албанезе,
Коментари Харесай

Доклад на ООН, според който Израел извършва геноцид в Газа, призовава за оръжейно ембарго

В отчет, формиран от специфичния докладчик на Организация на обединените нации Франческа Албанезе, който се чака да бъде предаден на Съвета по правата на индивида на организацията, се споделя, че има „ рационални учредения да се счита “, че Израел прави геноцид в линията Газа, и се предлага неотложно оръжейно ембарго върху страната и препращане на " обстановката в Палестина " към Международния углавен съд.

Изготвеният документ, наличен онлайн, показва хипотетичния геноцид като „ воден от геноцидна логичност, неразделна част от заселнически-колониалния план [на Израел] в Палестина “, сравнявайки връзките на Израел с палестинците с връзките на Съединени американски щати с индианците, като се основава на мощно спорна интерпретация на израелската история.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации написа, че геноцидът постоянно е бил „ неизбежна част от образуването на Израел “, като твърди, че „ практики, водещи до всеобщо етническо пречистване на нееврейското население на Палестина, са се случили през 1947–1949 година “, както и през 1967 година Докладът не загатва нито една от войните, водени през тези съответни интервали от време.

Докладът се отнася до известията за евакуация на Израел и основаването на безвредни зони и филантропични коридори в Газа, като се твърди, че „ самият мащаб на евакуациите на фона на интензивна бомбардировъчна акция и инцидентно комуникираната система за безвредни зони, дружно с продължителните информационни спирания, покачват равнищата на суматоха, принудително разселване и всеобщи убийства. "

Албанезе продължава с коментара, че тези ограничения са били прикрити принадлежности за задържане на палестински цивилни, които по-късно са били набелязани.

„ Най-просто казано “, се споделя в отчета, „ безвредните зони “ бяха съзнателно превърнати в зони на всеобщи убийства. “ Разумно е да се заключи, заключава Албанезе, „ че заповедите за евакуация и безвредните зони са били употребявани като геноцидни принадлежности за реализиране на етническо пречистване “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР