Доставките на помощ за Газа от Кипър бяха възобновени снощи

...
Доставките на помощ за Газа от Кипър бяха възобновени снощи
Коментари Харесай

Помощта за Газа: Кипър възстанови доставките

Доставките на помощ за Газа от Кипър бяха обновени нощес след паузата поради убийството на седем филантропични служащи от Израел, съобщи Ройтерс, като се базира на кипърски източници.

Седем доброволци на неправителствената организация „ Световна централна кухня " (World Central Kitchen) починаха при израелски въздушен удар при започване на април. Организацията спря доставките на филантропична помощ за Газа, с цел да преразгледа активността си на територията.

Вчера вечерта дребен товарен транспортен съд напусна пристанището в Ларнака с помощ, дарена от Обединените арабски емирства, заяви кипърски източник, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Продължаващата повече от 6 месеца война на Израел против групировката " Хамас " в Газа, в отговор на нападението на " Хамас " в южната част на Израел през октомври 2023 година, лиши живота на над 34 000 души, настояват палестинските здравни управляващи. Конфликтът провокира филантропична злополука за повече от 2 милиона поданици на анклава.

Съединени американски щати започнаха построяването на плаващ док на средиземноморския бряг на Газа, който ще разреши доставките на помощи, авансово тествани в Кипър под израелски контрол. След като тази помощ доближи Газа, тя въпреки всичко ще би трябвало да премине през израелски контролно-пропускателни пунктове на сушата, припомня Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР